Hvorfor reiser de røde djevlene til Kuwait for en vennskapskamp mot Egypt to dager før verdensmesterskapet?

Fredag ​​klokken 18.00 (16.00 belgisk tid) møter de røde djevlene Egypt i sin eneste treningskamp før verdensmesterskapet i 2022 starter.

Turneringen arrangeres fra 20. november til 18. desember i nabostaten Qatar, som er vert for verdensmesterskapet. Landet ba om å få arrangere en prestisjefylt turnering før den store internasjonale turneringen. Et mellomledd selskap, MatchWorld, foreslo at Red Devils skulle bli nummer to på FIFA-rankingen. Belgia valgte Egypt til å møte en nasjon fra Nord-Afrika, et poeng til felles med Marokko, det andre laget djevlene møter i Qatar. Tunisia var et annet alternativ som ble utforsket, men de spilte allerede en kamp i verdenscupen 22. november.

Kuwait er glad for at Belgias motstander er Egypt. Med tilstedeværelsen av den internasjonale fotballstjernen Mohamed Salah og det faktum at Kuwait har et veldig sterkt egyptisk samfunn (det nest mest utvandrede i landet etter indianere). Vertslandet betaler den belgiske føderasjonen 500 000 euro og dekker kostnadene ved et firedagers opphold på stedet. Denne tilstedeværelsen i Persiabukta fra 15. november tillater værsamarbeid for vårt utvalg. Matchworld tilbød seg å spille kampen den 17., men trener Roberto Martinez ønsket å vente 24 timer til.

Dette er en frist som krever at et land er på Qatarisk jord minst fem dager før de deltar i konkurransen. Med Devils som starter den 23. mot Canada, bør de være i Doha før midnatt den 18. Dette ville blitt gjort fordi belgiernes fly skulle reise fra Kuwait City rundt klokken 23.00 på fredag, noe som også forklarer uvanligheten. Tid for kamp mot Egypt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *