Hvorfor slår bensin- og dieselprisene historiske rekorder, ikke olje?

Det er en overraskende oppdagelse, hvis du ser på råoljeprisene i oktober 2018, er de litt høyere enn de er i dag. Bensin- og dieselprisene på pumpen er imidlertid mye høyere enn de var i 2018. Déclic ønsket å forstå.

La oss se på tallene i detalj. I oktober 2018 var prisen på Brent -olje på $ 86 fatet, noe som er litt høyere enn den er i dag. På den annen side er forskjellen mellom en liter diesel og bensin mye høyere. 12 cent for diesel og ca 20 cent for bensin.

Skatter er ikke i tvil …

Så det er ikke råvaren som forårsaker denne økningen, men hva så? Den store fristelsen til å kriminalisere avgifter som er en så stor del av drivstoffprisen. La oss se dieseldetaljene: For en liter på 63 cent for det samme drivstoffet, 19 cent for distribusjon, resten (52%) 60 cent fra avgifter og 30 cent fra merverdiavgift + et lite bidrag til å levere strategiske reserver.

Men det er ikke nødvendig på denne fronten å se etter årsakene til økningen. Avgiften er ikke økt siden slutten av 2018, og merverdiavgiften er en prosentandel (21%) av de andre komponentene i prisen. Så det fremhever størrelsen på økningen, men det er ikke årsaken.

Foredling er veldig dyrt for øyeblikket

Årsaken til en så kraftig økning i pumpeprisene er faktisk i Rotterdam, på Platts -markedet … raffinert olje som brukes i Vest -Europa. Denne transformerte oljen har en spesifikk klassifisering, atskilt fra råoljen, og for tiden tenner den mer enn råvarene.

Gjenopprettelsen i den globale etterspørselen etter virusutbruddet er spesielt sterk for drivstoff og ” Det er en slags flaskehals i raffineringskapasiteten. ” Forklarer Olivier Nerink, teknisk direktør i Fuel Distributors Association (BRAFFCO).

Det er derfor drivstoffprisene er under større press enn råoljeprisene. De fleste analytikere forventer stabilitet mellom tilbud og etterspørsel i løpet av november, noe som bør bidra til å stabilisere prisene.

READ  Dette prosjektet ønsker å gå raskere og lenger enn å bringe Shiba Inu og Bitcoin sammen!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *