Hvorfor stopper Disney midlertidig annonseringen på X | verden

The Walt Disney Company sa fredag ​​at de hadde suspendert reklame på det sosiale medienettverket X (tidligere Twitter), rapporterte Reuters lørdag. Warner Bros. Discovery bekreftet også at de hadde tatt en lignende beslutning. Ifølge det amerikanske nyhetsnettstedet CNBC har flere andre medieselskaper, inkludert Comcast og Paramount Global, også midlertidig suspendert reklame på plattformen som eies av Elon Musk.

Den amerikanske milliardæren sa seg nylig enig i et innlegg på X om at «jøder gir næring til hat mot hvite mennesker». Han la til følgende kommentar: «Du forteller sannheten.»

Apple har tidligere annonsert at de har stoppet annonsering på X på grunn av antisemittisme på den sosiale medieplattformen. Annonser fra iPhone-produsenten ble angivelig vist sammen med meldinger om hat og antisemittisme på plattformen.

Fredag ​​kritiserte Det hvite hus Elon Musk, eier av det sosiale nettverket X (tidligere Twitter), for hans «avskyelige promotering» av antisemittisme. En talsmann for avdelingen kritiserte denne «fremme av antisemittisme og rasehat, som fordømmes på det sterkeste fordi det er i konflikt med amerikanernes grunnleggende verdier.»

READ  Norge og Storbritannia inngår handelsavtale etter brexit | Business and Economics News

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *