Hvorfor været på smarttelefonen din skal bli mer pålitelig

Værmeldingen spår fint vær, og når du kommer dit, vil det regne? Hvis dette allerede har skjedd med deg, vil du gjerne vite at det vil skje deg (sjeldnere) i fremtiden…

En vær-app kan være veldig praktisk, men den har sine feil, og ofte. Men ikke lenge. Uansett kan vi håpe. Faktisk bruker Google en værmelding som er opptil 90 % pålitelig. Dette er takket være kunstig intelligens.

Google DeepMind-forskere har faktisk utviklet et program kalt GraphCast som drastisk kan redusere feil i værmeldinger, for eksempel orkaner som ikke er spådd langt nok i forveien, og forbedre prognosene mer enn tre dager ut. Frankrike info. Og ved første øyekast viser Graphcast enestående nøyaktighet i langsiktige hendelser.

Forebygging, spesielt innen naturkatastrofer, er mer relevant enn noen gang i en verden som er underlagt klimaendringenes luner. Dette fordi alle andre områder er mer eller mindre basert på et langsiktig prognosesystem, som er mer komplisert å sette opp, og krever beregning av alle tilhørende luftmasser med mer presise og mer krevende resultater. Når det gjelder ressurser, kan kunstig intelligens lage prognoser basert på mindre enn 40 år med klimadata, mer nøyaktige og raskere enn noen gang før, og krever mye mindre datakraft.

Og paradoksalt nok (og på en viss måte, heldigvis), er konvensjonelle prognosemodeller gode for prediksjon i svært liten skala, men mister kvalitet når vi tar i betraktning storskala tid og rom. I forlengelsen ble AI utviklet av Google. Det er den motsatte ulempen: den er veldig nyttig for langsiktige og globale prognoser, men gir svært dårlige resultater på granularitet og lokalt nivå.

READ  Norsk statsminister bøtelagt for brudd på viruskontroller, Health News, ET Healthworld

Det gjenstår å se om Graphcast vil bevise seg tilstrekkelig som en del av verktøyene integrert i værapplikasjonene til smarttelefonene våre, først Android (siden opphavet til den aktuelle kunstige intelligensen er Google) eller Apples merke, kanskje litt senere.

_
Følg Keiko Facebook, Nettverkslys og Instagram, slik at du ikke går glipp av nyheter, tester og gode tilbud.

Få de siste nyhetene våre direkte på WhatsApp ved å abonnere Vår kanal.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *