Hvorfor vi er besatt av koselig å leve mer enn noensinne

Da han vokste opp på Filippinene, tenkte Pearl De Guzman på intimitet som noe som hørte til rommene hun så på vestlige TV-show. I sitt land, sier han, var puter, snorlys, stearinlys og andre kjennetegn ved koselig innredning ganske enkelt ikke en del av den populære estetikken.

Da nasjonen ble lagt ned i mars i fjor, bestemte De Guzmán, 29, seg imidlertid for å lage sin egen versjon av plassene han så på Pinterest i bungalowen med to soverom han deler med sin mor, søster og fire hunder. “Jeg ønsket virkelig et eget rom fordi jeg var veldig engstelig for hva som skjedde i verden,” sier hun.

Hun spurte onkelen sin, en tømrer, om å hjelpe henne med å bygge vegger for å dele et lite soverom og et kontorhjørne, og dekorerte plassen med tørkede blomster som var smart ordnet i små vaser, bilder i Polaroid-stil fra dager på stranden og arrangører. i pastellfarger. Han kjøpte også et klimaanlegg, et viktig trekk ved komfort i en region der temperaturen regelmessig overstiger 30 grader Celsius.

Mens De Guzmans opprinnelige interesse for å skape et koselig rom delvis var estetisk, har hun kommet til å verdsette plassen sin enda mer for den følelsen av komfort det gir, spesielt som en apotekarbeider i frontlinjen under pandemien. “Ser jeg på det nå, tror jeg det er en av grunnene til at jeg fortsatt er her, og at jeg fremdeles har å gjøre med viruset,” sier han.

Vår globale interesse for alt koselig – fra myke tøfler og knitrende branner til blinkende lys og innendørs jungler – har eksplodert under pandemien. I alle interiørprodukter, nøkkelord relatert til koselig liv hoppet 46% i Storbritannia og 11% i USA mellom november 2019 og november 2020, ifølge trendvarslingsbyrået WGSN. Pinterest uttalt “Cocooning” er en av deres topptrender for 2021, med søk etter “koselige estetiske antrekk” opp 100% i løpet av fjoråret. På sosiale medier har fascinasjonen for komfort blitt global, noe som gjør spranget fra skandinaviske innredningsregnskap til sør Koreanske påvirkere, filippinske Facebook-grupper og utover.

READ  Infrarøde skanninger avslører forfatteren av skjult graffiti i The Scream

Til tross for populariteten er bekvemmelighet et bredt begrep som påkaller forskjellige bilder avhengig av generasjon, nasjonalitet og internettvaner. Vi kan prøve å kjøpe det med ullpyjamas eller et mykt teppe, men i virkeligheten er det en følelse: trygghet, tilfredshet og velvære. Gitt hendelsene det siste året, er det en overraskende søken; Når telefonene våre ringer hver dag med varsler om dødsfall, uroligheter og værkatastrofer, lover komfort ly. “Det er egentlig tanken på å være i et rom hvor du føler deg helt komfortabel og hvor det er en følelse av ro,” sier Lisa White, direktør for livsstil og interiør i WGSN.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *