Hybrid Tour-båt tar fyr i Norge

Et hybridelektrisk cruiseskip tok fyr på sørkysten av Norge torsdag, og da flammene var slukket, fryktet lokale tjenestemenn at situasjonen kunne forverres de neste dagene.

Torsdag ettermiddag ble 24 meter Catamaran MS, drevet av Prim Explorer, avduket. Myndighetene sier at det brøt ut i styrbordets batterirom og maskinrom ombord Prim. Det var ingen passasjerer om bord, og fire besetningsmedlemmer klarte å forlate uskadd da hendelsen skjedde.

Torsdag kveld ble skipet tauet av brann i Walleye, Dansberg, hvor lokale brannmenn kjempet mot røyk og temperaturer i mer enn 24 timer.

Brannen ble slukket og temperaturen sluttet å stige, men myndighetene opprettholder en 300 meter sikkerhetssone rundt skipet av frykt for at batteriene kan eksplodere. Lokalt politi anbefaler også nærliggende beboere å lukke vinduene.

Dorf-Atle Jakobsen, en offiser med Westfold Interim Fire Brigade, sammenlignet hybridbåten med Yetterzingen, som eksploderte flere timer etter et forlis i Norge i 2019.

Prim ble bygget i 2019 av den norske byggmesteren Maritime Partner og er utstyrt med 790 kW Corvus ESS-kapasitet og dieselmotorer.

«Den elektriske motoren på båten drives av flere store batteripakker. Det er fare for gassforbrenning fra disse batteriene hvis den blir overopphetet. Brannvesenet kan ikke utelukke en eksplosjon, så inntil videre kommer fra den sørlige delen av halvøya, ”sa det lokale politiet i en uttalelse.

«Det er ingen røykvekst på skipet nå, men batteriene om bord kan ha vært utsatt for varme og skapt eksplosive og brennbare gasser i de lukkede kamrene og scenene,» sa Per Olav Peterson, sjef for Westbolt midlertidige brannvesen.

«Vi vil fortsette å ta hensyn til temperaturen før vi bestemmer oss for andre tiltak. Hvis det er eksplosive gasser i batterirommet, er det en utfordring i mikrofonen, som kan være andre steder under dekk. Vi har heller ingen kontroll over om brannfeil har oppstått. Som kan være farlig med tanke på gassen, sa Peterson.

READ  Distribusjonsavtale for Warner Music Norway med Norges label GEMS

Brannsjefen sa at representanter for rederiet og dets forsikringsselskap og batterileverandør jobbet med myndigheter for å rette opp situasjonen.

(Foto: Westbolt Interim Fire Brigade)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *