Hydro piloting energisparende resirkuleringssystem av aluminium

Oslo-baserte energi- og aluminiumsprodusent Norsk Hydro ASA (Hydro) har gått sammen med den norskbaserte oppstarten Novosil for å utvikle ny teknologi for gjenvinning av aluminium og silisium. Begge selskapene hevder at pilotprosjektet vil føre til et system som vil redusere prosesseringskostnadene betydelig og redusere energiforbruket med opptil 90 prosent.

Konsortiumpartnere for teknologiutvikling inkluderer Hydro og Novosil, støttet av forsknings- og industripartnere Norgesbaserte SINTEF, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), Østerrike-baserte Semtech og tyskbaserte Refenhouser. Norge-basert Low Energy Recycling (LER) Prosjekt.

Nøkkelelementet i teknologien er en skrueekskluderingsenhet. I løpet av prosjektet vil partnere ønske å bekrefte størrelsen på andre relaterte komponenter og prosesstrinn, og i tillegg utvikle, teste og kvalifisere for en forretningsversjon av ekstruderen.

«Vi er veldig oppmuntret til å starte industrialiseringen av Hydro Laboratory skrueekstruderteknologi, som er testet på forskjellige FoU-prosjekter i nært samarbeid med NDNU i Trondheim, Norge,» sa Trond Fru, forskningssjef i Hydro Corporate Technology Office.

Det norske statseide selskapet Enova følger utviklingen av LER-teknologi og har gitt 1,1 millioner dollar i finansiering til prosjektet, ifølge Hydro.

“Teknologi reduserer energiforbruket sterkt og øker resirkuleringsgraden betydelig. Enova mener at denne typen teknologi er nødvendig for å oppnå et miljø med lave utslipp og eliminere klimagassutslipp innen 2050, ”sa Stale Quentin, Enovas seniorkonsulent.

«Vi er veldig fornøyde med Enovas støtte,» sier Bj -rn-Olav Brelin, administrerende direktør i Novosil. «Selv med de mest lovende operasjonelle og økonomiske mulighetene til LER-teknologi, er Enovas økonomiske bidrag og risikodeling avgjørende for suksessen til dette prosjektet.»

Det forventes at teknologien blir testet på et eller flere vannkraftverk i Norge, og produserer eksos Ingot Hydro Circal som en potensiell brukskomponent.

READ  Tucson Tech: U.A. Forretningsnyheter

Prosjektet vil gjennomføre en test med prosessavfall fra skrap bilfelger og maskinens primære støperlegeringer. Andre tester vil bruke en kombinasjon av aluminiumsskrap med silisium fra produksjonen av solcellepanelvekter.

Begge testene bruker en skrueutladningsprosess der aluminiumskrot blir matet alene eller i kombinasjon med silisiumpartikler ved en skruedrevet ekstruderingspresse.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *