– Hyllest til broren min – VG

Beste tider: Etter noen turbulente år gjenforenes AC / DCs hub med sitt siste album, Power Up for. Fra venstre er Cliff Williams, Bill Root, Angus Young, Brian Johnson og Stevie Young. Foto: Josh Soos

Det er tre år siden Angus Youngs bror Malcolm døde, men han er fortsatt en nøkkelperson på Rock Legends «nye album «Power Up».

– Dette er en hyllest til broren min, da han hyllet «Back in Black» Bon Scott, sier Angus Young om bandets første sanger som døde i 1980 på grunn av overdose.

Femten minutter er tildelt VGs journalist på en av Heart Rocks største legender. Mellom to store Marshall-forsterkere i et studio i London – 65-åringen sitter – burde dette være bandet.

Les mer

VG møter AC / DC: nekter å svare på Drummer’s Future in Band

Forrige album «Rock or Bust» har vært en AC / DC-drøm som har gått i oppfyllelse siden 2014. På et tidspunkt var Angus Young den eneste rest fra sentrum av AC / DC, fra Bon Scott på 1980-tallet, da Brian Johnson tok opp mikrofonen. Trommeslager Bill Root, 66, ble arrestert, bassist Cliff Williams, 70, ble løslatt, Malcolm Young, 64, døde, og Brian Johnson, 73, måtte dra uten å miste rettssaken.

I 2020 skal de gjenforenes.

Les mer

Nytt håp for AC / DCs Brian Johnson

Angus Young har ikke vist særlig interesse for å snakke om de siste årene.

– For meg er det veldig travelt. Vi avsluttet turen i 2016, og etter det hadde jeg en pause. Young sier at det er det jeg vanligvis gjør, dvs. skriver sanger.

Ok, la oss gjøre en liten gjennomgang.

READ  Danmarks beste herre- og damelag på det europeiske mesterskap i strandhåndball

Det hele startet i september 2014 – kort tid før utgivelsen av «Rock Are Bust» – Malcolm Young – gruppens største motivator – måtte forlate på grunn av alderdom. Det var komplikasjonene som førte til Youngs død tre år senere.

Halvannen måned senere ble Bill Root arrestert mistenkt for drap (senere droppet) og besittelse av narkotika. Da var Root allerede fraværende fra bandets siste video- og fotosessioner før utgivelsen av «Rock or Bust».

Dagen etter at Root ble arrestert (!) Da han møtte VG Angus Young i Düsseldorf, Registreringsetiketten Young nektet å svare VGs direkte spørsmål om trommeslagerens fremtid i AC / DC.

Tungt par: Angus Young i sin vanlige skoleuniform og Brian Johnson har vært et radarpar på AC / DC siden 1980. Nå er Johnson tilbake i bandet etter å ha blitt tvunget til å trekke seg for fire år siden. Foto: Trent Solberg

På neste verdensturné ble Chris Slade erstattet av Bill Root.

I juli 2016 forlot Cliff Williams bandet – fire måneder etter at Brian Johnson måtte forlate verdensturnéen umiddelbart etter råd fra leger. Hvis han ikke gjør det, vil han lide av fullstendig døvhet.

Senere samme år fikk Johnson tillit da han ble kontaktet av øyelege Stephen Ambrose. I mange år jobbet Ambrose med noen av verdens største stjerner for å tilpasse lydfiltrering øreringer for å redusere sjansen for hørselstap.

– Jeg vet at Brian har samarbeidet i lang tid med en ørespesialist som var i ferd med å utvikle helt ny, sofistikert teknologi, sier Young.

Les mer

Offisielt: AC / DC-fascisten Cliff Williams trekker seg

– Han var naturlig nok veldig glad som et resultat av det samarbeidet – Absolutt over månens glede at han klarte å synge og stå på en scene igjen. Å lage musikk er en stor ting for alle å høre, og vi er avhengige av det, sier han.

READ  Macron ber Norge om hjelp - La Nouvelle Tribune

– Tror du at du er glad for å få ham tilbake?

– Alle er glade og glade for at han er tilbake. Vi har vært sammen som et team i lang tid, så det er mange sterke forhold mellom oss alle.

Men Brian Johnsons truende døvhet skapte problemer for «Rock or Bust» -turnéen. Han klarte ikke å fullføre det. Alternativ stein hevet øyenbryn over hele verden.

– Guns n Roses Hvordan oppstod ideen om å utnevne den barbariske Axel Rose?

– Axel tilbød seg å hjelpe oss – han visste situasjonen vi var i. Han sa at han ville være veldig villig til å hjelpe hvis det ikke var i strid med hans egne forpliktelser. Vi hadde kontraktsdatoene, så vi var veldig takknemlige for det han gjorde. Han gjorde også en god jobb.

– Hadde han noen innflytelse i arbeidet med «Power Up»?

– Nei, han er tilbake for seg selv nå, Young Greens.

Les mer

Mer uro i AC / DC

Angus Youngs svigersønn, Stevie, blir erstattet av avdøde Malcolm Young, og AC / DCs klassiske lag vil være tilbake i 2020 mot alle odds. Malcolm skylder mye for det.

Ideen til «Power Up» kom, spesielt da han og Malcolm bestemte seg for å gå over det upubliserte materialet til «Black Eyes» (2008) – det siste albumet Malcolm spilte – med tanke på utgivelsen. sangene.

Kontakt bandet og spør hvem som vil være involvert i prosjektet.

– Glad for at alle var tilbake på skipet – Brian, Cliff, Bill. Stevie, svigersønnen min (Malcolm hentet rytmegitaren da han måtte gå, red.anm.) – alle var glade for å være tilbake.

READ  I TIX vil representere Norge i Eurovision 2021

Brothers: Angus Young (til venstre) og broren Malcolm Young, som døde i 2017, har en gate som bærer navnet hans på spanske Legan´s i forbindelse med AC / DC i en film siden 2000. Angus dedikerer AC / DCs nye plate til storebror. Foto: Christoph Simon / AFP

Plutselig var forrige rekord en helårsdrøm siden han kom tilbake til helårsoptimisme.

– Jeg fokuserte mer på sangene jeg visste at Malcolm ville ha likt fordi jeg viet albumet til ham. Angus Young sier at etter å ha jobbet så tett med ham i så mange år, visste jeg bedre da han skjønte at noe var så spesielt.

– Min bror og jeg jobbet som denne serien fra vårt første innlegg, skrev sangene og trodde det aldri var nok for oss, så vi prøvde alltid å komme med nye ideer. Det stoppet aldri for oss. Når du spør dem, forstår du straks at det er AC / DC, lover han.

– Er «Power Up» en hyllest til broren din?

– Å, i høyeste grad.

Les mer

Fra Alice Cooper til VG: – Axel og AC / DC passer perfekt!

Det burde faktisk ha vært rekord i vår. Som Young sa, møttes bandet i øvingsrommet i januar med målet om å «gjøre noen forestillinger.»

– Da stengte hele verden over natten, og den satte pinner på hjulene for alle våre prosjekter. Ingen trodde det ville vare lenge, men Young sier at det ble større og ristet på hodet.

– Vel, jeg håper dette albumet inspirerer noe medisinsk geni eller Einstein som kan fjerne viruset! I mellomtiden håper jeg at «Power Up» i det minste kan få folk i bedre humør.

– Etter 45 år med albumlivet så langt – Hvordan vil du at AC / DC skal huskes?

– Vel, jeg håper vi blir husket som et godt rockeband, verden husker oss som det er – ikke noe mer enn det!

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *