Hytteeiere tar gruppesøksmål mot regjeringen – VG

1000 nordmenn i Sverige gikk til retten fredag ​​for å fjerne den isolerte plikten.

Det skriver til advokatfirma Anderson & Bach-Wy i en pressemelding.

– Siden mars 2020 har gruppen vært utsatt for isolert tjeneste når de kommer tilbake fra en tur med overnatting til sine egne fritidseiendommer i Sverige, skriver de i pressemeldingen.

– For de fleste forbyr en praktisk talt plikt dem å overnatte og vedlikeholde og bruke sin egen fritidseiendom. Dette regnes som et sterkt brudd på grunnleggende rettigheter, noe som kan ha store negative konsekvenser for den enkelte familie.

Panelet krever at domstolene vurderer lovligheten av den isolerte plikten, ifølge en pressemelding. De krever at det åpnes for å reise til fritidseiendommen deres, med ly, uten en isolert forpliktelse. De vil godta ordre om å bruke egen transport og forby nær kontakt i Sverige.

– I strid med kravene til likebehandling

Panelet mener at den isolerte plikten er ulovlig fordi det ikke er noen «rimelig begrunnelse som oppfyller lovens krav». De mener også at de ikke ble tilstrekkelig lyttet til og involvert i handlingene som førte til regelverket.

I tillegg hevder de at isolert plikt er ulik og «bryter kravene om likebehandling og ikke-diskriminering, inkludert vurdering av eierne av fritidseiendom i Norge.»

Saken oppdateres.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

READ  Norge etablerer Menneskerettighetsbanneret

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *