«I 2024 vil vi være den yngste statsministeren i belgisk historie.»

Mens mange politikere som Paul Magnette eller Georges-Louis Bouchez ikke legger skjul på ambisjonen om å inneha stillingen som statsminister, vekker et annet navn allerede oppmerksomhet. Faktisk, på siden av de flamske sosialistene eksploderer Connor Rousseaus popularitet. I en alder av 29 kunngjorde lederen av Voorut også for noen måneder siden at han kunne bli inspirert av 16 rue de la Loi.

Har Connor Russo en sjanse? På dette spørsmålet svarte journalisten til La Libre, Frédéric Sardon, svært positivt denne torsdagen på settet til programmet «The corridors of the Chamber» på LN24. «For en tid tilbake så jeg ikke for meg Connor Rousseau, lederen av de flamske sosialistene, som en fremtidig statsminister. Og likevel har vurderingen hans steget så sterkt. Vi hører mer og mer bak kulissene til sentralregjeringen – og litt utover – 16. plass i 2024, historiens yngste statsminister. Han kan bli det.

Han skjuler Paul Magnet

Frédéric Chardon husket at Paul Magnett også ønsket stillingen. «Han vurderer allerede å erstatte Alexandre de Croux hvis den sosialistiske familien er på topp i 2024. Men han må være forsiktig, for Vooruit stiger mer og mer på meningsmålingene. Conor Rousseau tar mer og mer. Politisk garanti, han ønsker å fyre opp fagforeningene i den nasjonale streiken.Vi har spesielt sett at han har sluppet seg inn i. Han er veldig sikker på seg selv og sin politiske status, så vi føler at dersom en sosialist skal komme til makten i 2024, er det vil være Connor Rousseau i stedet for Paul Magnett.

Catherine Fonk anklaget Alexander de Croo for å «finne opp budsjetttall».

For det andre viet LN24 deler av programmet sitt til budsjettspørsmålet. Statsminister Alexandre de Croix var enig i huset «Vesentlig feil» i Budsjett 2023 vedr. 6 % merverdiavgift på energiCatherine Fonk var veldig skeptisk. «Jeg tror på tall Statssekretær For jeg er redd for at hun ellers ikke ville ha endret tallene sine og så innsett at det ikke er en enkel feil på regnskapsnivå, men en reell feil. Dette tyder på at regjeringen ønsket å presentere et skjult budsjett slik at underskuddet skulle bli lavere enn det faktisk var, med straff for å ha det største underskuddet i EU.

READ  Christopher Azer godtar Uniteds overføringsmål i Newcastle

Hvorfor er det mulig å gå av for statssekretær Eva de Bleeker?

Han snakket også om muligheten for at den påtroppende laglederen trekker seg Statssekretær Eva de Bleecker. «Det virker for meg som om hun fortalte sannheten. Det var ikke hun som laget budsjettet, men statsministeren som åpent sa at i tilfellet Belgia måtte hun revidere tallene sine ved å vise et lavere underskudd … underskudd vi står overfor nå er normalt. På den annen side er det minste vi kan håpe på i tro en diskurs basert på sannhet. Det kan ikke aksepteres fra regjeringen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *