I Belgia ønsker Pierre-Yves Dermagne å tvinge produsentene til å redusere fortjenestemarginene sine

Etter fransk modell ønsker Belgiens økonomiminister Pierre-Yves Derman å tvinge produsentene til å redusere fortjenestemarginene sine.

I Frankrike har 75 store agro-matprodusenter som Coca-Cola, L’Oréal, Mondelez og Nestlé lovet å redusere prisene for hundrevis av produkter som er berørt av høy inflasjon fra 1. juli. I Belgia har sosialisten Pierre-Yves Derman det samme håpet selv om det foreløpig ikke dukker opp et politisk flertall for prisstopp.

Også i Nederland fortsetter prisene å stige. I forrige måned steg prisene på drikkevarer og matvarer nesten 13 % fra året før. Derfor blir det hevet stemmer for å begrense denne økningen.

«Vi planlegger foreløpig ikke å forhandle lavere priser med matvareselskaper,» sa den nederlandske økonomiministeren Micky Adriansens. «Vi bruker forskjellige spilleregler i denne forbindelse i Nederland,» la hun til, og refererte til rollen til reguleringsorganet ACM. Den folkevalgte hevdet å forstå befolkningens bekymring for konsekvensene av inflasjon på lommeboken, og indikerte at regjeringen hevet minimumslønnen og godtgjørelsene i denne retningen, samtidig som de satte energiprisene.

READ  Venter du på at Jumbo, Colruyts nye konkurrent, skal ankomme Wallonia? Dårlige nyheter, "Det er helt annerledes ..."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *