I en melding til Vladimir Putin sender Biden B-1-bombefly til Norge, verdensnyheter

Når det amerikanske militæret forsterker fokuset på den strategisk viktige arktiske regionen, sender president Joe Biden Air Force B-1-bombefly til Norge for å avsløre for Russlands Vladimir Putin at USA vil forsvare sine allierte hvis Russland viser aggresjon i Arktis.

I en førsteklasses utplassering av massive svingvingerbomber sendes fire amerikanske luftvåpen B-1-bombefly og rundt 200 medlemmer av Dice Air Force-basen i Texas til Orland Air Base i Norge.

Les mer | Kreml kritiserer Fidens ‘veldig aggressive retorikk’

CNN rapporterer at innen tre uker begynner cruise i polarsirkelen og internasjonalt luftrom utenfor den nordvestlige kysten av Russland.

Se | Borte er dagene til Amerikas ‘rullende’: Biden advarer Kina og Russland i første diplomatiske tale

General Jeff Harijan, sjef for US Air Force i Europa og Afrika, ble sitert på å si: “Operasjonsberedskap og vår evne til å støtte og svare raskt på allierte og allierte er avgjørende for integrert suksess.” “Vi verdsetter det varige partnerskapet med Norge og ser frem til fremtidige muligheter for å forbedre vår felles sikkerhet.”

“Mens antall spesifikke oppdrag eller hendelser ikke blir diskutert som en del av de rutinemessige operasjonelle sikkerhetsstandardene, opererer US Air Force i Europa rutinemessig en rekke amerikanske fly og enheter i hele teatret til støtte for USEcoms mål,” heter det i rapporten.

P-1 Lancer Scratron er en supersonisk variabel feie-enhet som brukes av US Air Force. Dette blir ofte referert til som “bein” (fra “B-One”).[1] Det er en av tre strategiske bombinger i US Air Force fra og med 2020, den andre er P-2 Spirit og P-52 Stratofordirus.

Tidligere 5. februar, da USAs president Joe Biden avslørte sin utenrikspolitiske holdning, konfronterte han Kina og Russland over diktatur og menneskerettighetsbrudd.

READ  Långivere anklager norsk flybuss for 'urimelig trykk'

“Den amerikanske ledelsen må møte dette nye øyeblikket med å fremme diktaturet, inkludert Kinas ambisjoner om å bekjempe USA, og Russlands vilje til å skade og destabilisere vårt demokrati.

(Med innspill fra byråer)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *