I FN slår Erdogan tilbake mot Europa for å ha vanhelliget Koranen verden

Salwan Momika, en irakisk flyktning i Sverige, utløste internasjonal forargelse i juni ved å brenne en Koran foran Stockholms største moske på den første dagen av Eid al-Adha, feiret av muslimer over hele verden.

Irak ba Sverige om å utlevere ham forrige uke. Sistnevnte fordømte koranens fornærmelser, men understreket eksistensen av ytrings- og forsamlingsfrihet i landet.

President Erdogan har på sin side presset Sverige i flere måneder til å ta grep mot disse fornærmelsene, midt i sterke spenninger mellom de to landene: Etter en 14 måneder lang blokade, avsluttet Ankara i juli med å oppheve vetoretten mot Sveriges adgang. Til NATO. Tyrkia har kritisert Stockholm for å være myk mot kurdiske aktivister som har søkt tilflukt på landets jord.

FN i New York Under sin tale foran generalforsamlingen vurderte den tyrkiske presidenten at «rasisme, fremmedfrykt og islamofobi» i europeiske land, som han ikke navnga, hadde «nådd et utålelig nivå».

«Populistiske politikere i mange land leker med ilden,» anklaget Mr. Erdoğan vurderte at «de sjofele angrepene mot Koranen (…) i Europa formørker fremtiden til det gamle kontinentet».

READ  Elizabeth II Jubilee: Dronningen unngår festligheter denne fredagen etter "ubehag"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *