I første kvartal av Norsk velstandsfond. 45,7 milliarder kroner

Norges statlige formuefond har det største beløpet i verden Den amerikanske porteføljen vant sin kjerneindeks i første kvartal fordi den fokuserte mer på det amerikanske markedet og hentet inn flere eksterne forvaltere.

Norges Bank Investment Management rapporterte onsdag at de hadde returnert 6,6% av eierandelen, eller bare 73% av den totale porteføljen på 32320000 billioner.

“Oppgangen til aksjemarkedet ble i stor grad drevet av finans- og energisektoren,” sa viseadministrerende direktør Trond Grande i en uttalelse.

Nikolai Tanzen, den tidligere hedgefondforvalteren som har kjørt Norges suverene investeringsmiddel siden september, har signalisert at han er klar til å omfavne mer aktiv forvaltning i et forsøk på å generere mer inntekter. Han erkjenner at det vil være vanskelig å få tilbake 10,9% av midlene som ble utbetalt i fjor.

Grande understreket risikoen for et kraftig fall i markedsprisene. Etter at resultatene ble offentliggjort sa han i et intervju at “vi må være forberedt på at ting kan snu og endre seg raskt.”

Samlet sett returnerte disse fondene 4% eller 382 milliarder kroner (45,7 milliarder kroner.) I første kvartal. Utmerkelsen til G-10-valutaen, den best utførte G-10-valutaen i år, barberte 178 milliarder kroner fra den samlede verdien i kvartalet. Fondet, som bare fikk investere i ikke-norske eiendeler, slo basisindeksen med 24 basispoeng. Aksjeporteføljen toppet MSCI Global Index med en økning på 4,5%.

Les: Den norske kronen er den beste G10-mynten i år

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *