I møte med stigende drivstoffpriser, tilpasser bilistene atferden

Spesielt ved å ta bilene sine mindre for å redusere kostnadene. Et resultat basert på tall fra Coyote, selskapet som spesialiserer seg på å oppdage faresoner (radarer, ulykker, forringede veier, etc.), som estimerte nedgangen i antall trafikanter med 18 % etter en uke med diesel og bensin som gikk over. den symbolske €2 bar lt.

En oppdagelse bekreftet i dag av Auto Monitor. Magasinet, som spesialiserer seg på å publisere artikler om biler, gjennomførte en undersøkelse blant 2000 belgiske sjåfører. I følge denne studien (Les i sin helhet her ), angir minst 8 av 10 belgiere at de har endret kjøreatferd på grunn av stigende drivstoffpriser: lavere hastighet, en mindre sportslig kjørestil og kortere turer ser ut til å være det vanligste middelet for å redusere forbruket i møte med økende kostnader på brensel. «Mange lar også bilene stå på tomgang oftere,» bemerker Auto Monitor.

Det peker også på et «betydelig» forskjell mellom diesel- og elbiler. «Selv om strømprisene også har steget, føler elbilsjåfører mindre press til å endre kjørestil. I denne gruppen sier mindre enn halvparten av sjåførene at de vil endre kjøreatferd. Derimot vil dieselførere, minst 85 %, noen av dem sa at de endret oppførsel.

Til slutt vil også bilkjøp bli berørt. Ifølge Automobile Monitor sier én av fire belgiere at de midlertidig har utsatt kjøp av ny bil. Overgangen til et elektrisk kjøretøy har ennå ikke vært merkbar, ifølge Alain Devos, redaktør i Moniteur Automobile: «De lange leveringstidene og høye prisene for spesielt mange elektriske modeller forklarer hvorfor bare én av fem belgiere for tiden vurderer en elbil. Tallet er lavere i byene, ikke minst fordi infrastrukturen for offentlige ladestasjoner fortsatt er mangelfull.»

READ  Maduro sier at han er klar til å starte samtaler med den venezuelanske opposisjonen, formidlet av Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *