I Nederland tester studenter «Hyperloop», en futuristisk transportmåte: «Dette toget bør erstatte fly»

Ti år etter at den ble nevnt av den eksentriske milliardæren Elon Musk, er ikke Hyperloop klar til å løfte sine første passasjerer i hastigheter på mer enn 1000 km/t, men mange selskaper jobber fortsatt med temaet.

Ti år etter at det først ble foreslått av Elon Musk, har ideen om Hyperloop blitt gjenopplivet av pågående forskning. I TU Delfts testseng i Hilversum jobber studentene med å utvikle sin egen hyperloop, som drives av magneter.

«Nous avons des aimants permanents comme ceux que vous mettez sur votre réfrigérateur sur notre nacelle, sur notre véhicule, et sur la piste nous avons des bobines à travers lesquelles nous faisons passer du poursonela courante no ave mot. ve podc.» sier Hidde de Bos, CTO i Delft Hyperloop.

For disse studentene er Hyperloop fremtidens transportsystem. «Så vi er i ferd med å bygge et magnetisk tog som vil erstatte fly i fremtiden.»Regissøren forklarer. «Vår tekniske prototype kan gå opp til 75 til 80 kilometer i timen, men den virkelige teknologien, og fullt implementert, bør gå opp til rundt 1000 kilometer,» Han legger til.

Hidde de Bos sier han er veldig spent. «Alle har jobbet hardt med dette prosjektet, så vi er veldig stolte av det vi har oppnådd og håper å kunne bidra til ideen om en hyperloop.»

Elon Musks drøm

Elon Musk tenkte opprinnelig å koble San Francisco til Los Angeles på en halvtime. Lei av trafikkork, tydeligvis ikke tro på California høyhastighetstogprosjektet.

Etter en gammel idé foreslo han sirkulære kapsler («horn» på engelsk) som ville frakte rundt tretti mennesker i hastigheter fra 1000 til 1200 km/t. De fulgte etter hverandre i lavtrykksrør, sittende på pyloner.

READ  Indonesiske Amarta har samlet inn 7,5 millioner dollar i finansiering fra Norges Norfond

Vi har snakket om en «femte transportmåte» etter fly, tog, kjøretøyer og båter.

Foruten gjennomførbarhet er det fortsatt usikkerhet om kostnadene. Og mange transporteksperter forblir ærlig talt forvirret. Elon Musk la ikke umiddelbart ut på et eventyr, men oppmuntret startups til å realisere drømmen sin.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *