I Norge lyser en meteoritt opp himmelen over Oslo og skaper panikk

«Jeg så meteoritten. Jeg trodde det var en rakett. Jeg hørte et raseri. Den var i mange farger.» Bjørn Weme vitner på sin hjemmeside Norsk meteorologisk nettverk, Norsk meteorologisk nettverk.

Natt til 24. til 25. juli så mange, som Bjørn, himmelen brenne over Oslo. Klokken 01.00 lokal tid, ildkulen «Uvanlig stor» Opplyste himmelen i Sør-Skandinavia, med et kraftig lys i øst Norge, Synlig i ca 5 sekunder, melder Norsk meteornettverk.

Lokalt politi sa at de hadde mottatt flere nødanrop, men det ble ikke rapportert om skader eller skader. BBC.

Som en påminnelse er en meteoritt en «Glødende hendelse som et resultat av at et solid legeme faller fra verdensrommet og faller ned i jordens atmosfære» (Takk til Larousse). Vi vil ikke snakke om Meteor Bare hvis bergarten ikke er fullstendig nedbrutt.

Tidlig videoanalyse tyder på at fragmentene kan ha truffet jorden i det store skogsområdet Finnemarka, 60 km vest for Oslo. Ekspertteamet dro til stedet og inspiserte det.

Alt Fjellklatrere De blir kalt til å åpne øynene og fokusere på de mørke steinene som kan eksplodere i miljøet. Ta kontakt med Naturhistorisk museum eller Meteorologisk nettverk hvis du finner det.

Les mer:

Det australske skipet fanger normalt et meteorittkrasj i Det indiske hav
I Japan styrter en meteoritt og lyser opp nattehimmelen
Historien om Ann Elizabeth Hodges, verdens første kvinne som ble truffet av en meteoritt

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *