I Trumps hals

Philadelphia / Oslo (DOCLAD): Heftige kamper raser i Florida, Michigan, Wisconsin, Arizona, North Carolina og Pennsylvania. Trump har halt etter i valget til de fleste av dem og har reist fra stat til stat de siste dagene for å overbevise velgerne.

Biden har forberedt seg på den siste TV-debatten fredag ​​kveld i Delaware de siste dagene. Men bare fordi han ikke reiste som Trump, betyr det ikke at han er defensiv.

Torsdag kveld avduket han det største våpenet i sitt kampanjearsenal: tidligere president Barack Obama.

Adgang: Barack Obama, president Donald Trumps forgjenger, oppfordrer amerikanere til å avgi valg tidlig, og advarer om at Trump-administrasjonen jobber for å hindre folk i å stemme. Video: TheShadeRoom
Se også

Å angripe Trump

Den politiske superstjernen besøkte Philadelphia under norsk tid torsdag kveld.

Arrangementet ble stengt på grunn av koronainfeksjon, og bare 350 biler var tillatt på parkeringsplassen utenfor et baseballbane.

Dougbladet var til stede da spente velgere samlet seg før arrangementet.

– Ingen reality-show

Det tok ikke lang tid før Barack Obama benyttet muligheten til å angripe USAs president Donald Trump. Hele talen var en brutal konfrontasjon med den nåværende presidenten.

– Jeg forklarte at jeg aldri trodde Donald Trump ville følge min politikk, men jeg håpet han ville ha liten interesse i å gjøre jobben riktig. Men det skjedde ikke. Han var ikke interessert i å gjøre det arbeidet. Eller hjelpe noen andre enn seg selv og vennene hans, la Obama til:

Avstand: Tidligere amerikanske president Barack Obama henvendte seg til Donald Trump i sin første kampanjetale. Video: Abby
Se også

– Han brukte presidentskapet som et reality-show som kunne brukes til å vekke oppmerksomhet. Likevel er TV-numrene hans dårlige. Så du vet at det gjør ham trist.

En våt og varm natt i Philadelphia virket det som om Obama var i stand til å brenne publikum et annet sted.

READ  Det norske strandhåndballlaget for kvinner ble bøtelagt for å ha på seg shorts

– Dette er ikke et reality-show. Dette er sannheten, fortsatte han.

– Jeg er sint

Obama sa også at han har hatt tillit de siste fire årene.

– Jeg er sint. Jeg var frustrert, men mistet ikke håpet, fordi Trump-forgjengeren sa at jeg aldri forventet at fremdriften skulle bevege seg i en rett linje.

I Trumps hals

– Å finne ting gjør ikke menneskers liv bedre. Du må ha en plan. Du må jobbe, fortsatte han.

– USA har ikke nok sannhetsmålere til å takle alle Trumps løgner, sa Obama.

– Demokrati vil ikke fungere hvis ledere lyver hver dag, og han sa det var et tydelig stikk for Trump.

Den tidligere presidenten sto ikke der heller. Han var også kritisk til Trumps koronahåndtering.

– Epidemien vil være vanskelig for alle presidenter, erkjente Obama før han understreket det han kaller «inkompetanse og mengden feilinformasjon,» og «antall mennesker som ikke ville ha dødd om det grunnleggende hadde blitt gjort riktig.»

Han påpekte gjentatte ganger at han mener folk burde stemme på Joe Biden.

– Joe kommer ikke til å være vertskap for et super-spread arrangement i Det hvite hus. Han kommer til å bringe infeksjonen under kontroll og gi deg en gratis koronavaksine, la Obama til.

Ivrige Biden-fans jublet og jublet da de forlot arrangementet. De hadde hørt Obamas kraftigste tale til støtte for Biden. Biden kan gi sårt tiltrengt drivkraft rundt Biden-kampanjen som kan være en viktig oscillerende stat.

READ  Norge takler Covit-19-krisen, takket være Sovereign Wealth Fund!

Utenfor kom veldig lavstemte motstandere med Trump-tegn tilbake. De anklaget ham for korrupsjon, lengtet etter hans tilnærming til selvbestemmelsesabort, og beskyldte ham for ikke.

– Endelig trekkraftforbindelse

Etter noen dager i staten er Obama planlagt å besøke flere vippestater.

Obama kjemper nå aktivt for å prøve å styrke Bidens støtte blant svarte, latinamerikanere og yngre velgere, skriver han CNN.

– Tidligere presidenter søker ikke å blande seg inn i presidentvalget, spesielt ikke for deres etterfølgere. Han hadde ingen planer om å gjøre det, men da endret Trump sine planer, ifølge David Axelrod, Obamas tidligere mangeårige seniorrådgiver.

Svarte velgere kan utgjøre en stor forskjell i årets valg. I 2016 falt den nasjonale avstemningen i denne valgkretsen betydelig, påpeker han Politikk.

– Spesielt i Philadelphia er han den ultimate attraksjonen, han er fremdeles flaggbærer for demokrater. Tidligere Philadelphia-ordfører Michael Nutter sa til Politico at han kunne minne folk om hvordan ting har vært.

Kompleks: Mange ganger har presidentkandidaten vunnet et valg selv om han mottok færre stemmer enn motstanderen. Hvordan det amerikanske valgsystemet fungerer.
Se også

Kan være slagmarken

Organisasjon KRAFT Trossro En avstemning ble bestilt tidligere i oktober for å kartlegge stillingen til svarte mannlige velgere i byen. Studien fant at 72 prosent av personer under 50 år støtter pedofili. Til sammenligning viser det at 91 prosent av de over 50 år støttet kandidaten.

Avmålingen viser med andre ord at det var færre svarte unge velgere som støttet Pittsburgh enn eldre.

– Vi vil være på slagmarken, jeg tror Obamas besøk er en refleksjon av det. Byråds majoritetsleder Cheryl Parker i Philadelphia sa til Politico at målet hennes er å minne det svarte samfunnet, spesielt svarte mennesker, om antall stemmer.

READ  Vietnamesisk au pair håper Norge ikke vil stenge au pair-prosjektet

«Uten Pennsylvania ville det være matematisk umulig å nå Biden 270 (det totale antallet velgere som trengs fra forskjellige stater for å vinne valget,» sier John Fetterman, løytnantguvernør i Pennsylvania.

Ihuka-fans: Mange Trump-tilhengere våget å møte opp på «Trump Rally» 13. oktober i Johnstown, Pennsylvania. Video / reporter: Vagard Guale
Se også

I flere annonser

I tillegg til fysisk deltakelse i valgkampen, har Obama trappet opp sin onlineaktivisme. CNN skriver at han for øyeblikket er sett på fire forskjellige TV-reklamer som kommer på skjermer i Maine, Michigan, South Carolina og Georgia.

– Forsikre deg om at Joe Biden vinner. Han vil at senatet skal være klar til å flytte landet vårt fremover, sier han i en annonse.

Han trappet opp sine personlige aktiviteter Twitter-profil.

– Jeg håper han blir en bedre president. (…) Han gjør jobben, sier han i en av flere videoer han la ut forrige uke.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *