I USA lurer falske klinikker kvinner som søker abort

Nylig USAs høyesterett Avskaffet retten til abort, står forkjempere for abortrettigheter også overfor andre utfordringer. Som rapportert av France 24, utgir de falske klinikkene seg for å være «graviditetskrisesentre», men i virkeligheten er deres eneste mål å hindre kvinner i å ta abort.

For at media skal nå sine mål, nøler ikke medlemmer av disse organisasjonene – selv om de er lovlige og delvis finansiert av offentlige penger – med å forvride vitenskapelige fakta, for eksempel å argumentere for at «graviditet er «mer avansert enn det egentlig er» «. Abort øker steriliteten» eller ved å spille på sensibiliteter ved å få deg til å høre «babyens hjerteslag».

Disse falske selskapene er på vei oppover i USA: 1500 i 2017 og 2500 i 2022.

For å støtte poenget, hadde France 24 Jennifer, 38 og en mor til tre. Hun tok abort i en alder av 15 år, og forklarte at hun overlevde disse «falske klinikkene» takket være moren og søsteren. Men i dag vil hun advare mot disse tvilsomme praksisene.

«Falske klinikker sitter ofte ved siden av ekte klinikker eller familieplanleggingssentre. Personalet er kledd som leger, men de er ikke (…) de har sterk religiøs tro.»Yuvati vitner. «De vil ikke åpent si at de er anti-abort før du er på anlegget deres. Hvis du ringer før da, vil de si: «Kom inn for å bekrefte graviditeten din, så gir vi deg en ultralyd.» , og så gjør det som trengs for å forhindre at du tar abort.»Jennifer forklarer igjen.

Hvis disse selskapene tiltrekkes, ligger det en hel strategi bak. «Disse klinikkene har mange ressurser – gjennom religiøse givere, gjennom offentlige penger – og de kan gjøre mye reklame og gi ut alle slags gratis ting. Det er veldig attraktivt med tanke på at vi ikke gjør det i USA. Trygd og en ekte klinikkkonsultasjon er dyrt.»Avslører familiens mor.

READ  Mus 'regner' som insekter 'beveger seg på bakken' i den verste gnagerepesten i flere tiår - World News

Jennifer gir noen tips for å unngå å bli svindlet, og forklarer med eksempel«En ekte klinikk tilbyr ikke gratis ultralyd og annonserer ikke mange gratistjenester, fordi de er medisinske fagfolk som må betale.» «Med det som skjer i dag og retten til abort blir opphevet, er vår kamp å fortsette å gi nøyaktig informasjon om abort og å fordømme disse villede klinikkene.»avslutter den unge kvinnen.

Merk at i noen amerikanske stater er det nå obligatorisk å tydelig si at disse «graviditetskrisesentrene» ikke er medisinske institusjoner.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *