Ian Wright «skuffet» etter tenåringen Patrick O’Briens prøvetid på rasistisk overgrep

Match of the Day Pandit Wright spilte 33 ganger for England

Ian Wright sier at den tidligere angriperen i England var «skuffet» over at en ung mann som sendte rasistisk overgrep ikke ble straffedømt.

Patrick O’Brien, en 18 år gammel irsk, postet 20 meldinger på Instagram etter å ha mistet et FIFA-videospill i mai 2019.

O’Brien, som ble siktet for forbrytelse for å ha valgt Wright som en av spillerne, fikk kausjon onsdag.

«Jeg kan bare forestille meg hvilken barriere det er for noen andre som ansporer til denne typen ondskapsfull rasistisk overgrep,» sa Wright.

Wright sa at han ikke forventet at unnskyldningen for O’Brien skulle være en «oppfordring til å forenkle en setning» i utsagnet om offerets offer.

Han la til: «Jeg er skuffet. Jeg er sliten. Vi er alle slitne.»

Dommer David Waters avgjorde i Trolley District Court at «ingenting ble oppnådd» ved å ilegge strafferettslig dom.

Han bemerket at Ashley Downs in Trail, O’Brien fra Sycamore Court, hadde vist oppriktig anger for sine handlinger og donert 500 euro (40.440) til rasisme mot det irske nettverket.

O’Brien innrømmet å ha trakassert Wright og sendt en melding over telefonen, noe som var veldig farlig, uanstendig og truende.

Retten hørte O’Brien beklager Wright, som ble akseptert av den 57 år gamle tidligere Arsenal-spilleren.

Dommer Waters spurte om bakvaskelser mot Wright var motivert av ekte kommentarer eller «de tankeløse kommentarene til en uskyldig ung mann.»

Han var kritisk til O’Briens «kritikkverdige synspunkter og språk» på sosiale medier, men han så ut til å vise «reell anger», innrømmet åpent sin skyld og mottok en «veldig positiv» prøvetidsrapport.

READ  Premier League-spissen Leandro Trazzard: "Behold formen i Qatar"

Advokaten hans, Patrick Mann, sa at O’Brien var en «veldig god gutt» som «fikk de beste resultatene» på skolen, og at han var «fortsatt en ung gutt» og burde få lov til å utvikle seg uten videre. Ingen flekker ”i innlegget hans.

Dommer Waters sa at han hadde til hensikt å sende O’Brien til et kurs for å hjelpe ham med å forstå alvoret i hans handlinger, men at den unge mannen allerede hadde gjort dette «fra ryggen».

Dommeren sa at Wright hadde «sjenerøst benådet» O’Brien, og at tiltalte hadde grunn til å takke ham for det.

Men som svar på dommen sa BBC-eksperten: “En person ønsket meg død på grunn av hudfargen min.

«Det er ikke akseptabelt for oss å si at enhver dommer er «uskyldig» eller «umoden.»

Patrick O'Brien forlater Trolley District Court etter rettssaken
O’Brien (til høyre) går ut av Trolley District Court etter rettssaken

I mai 2020 la Wright ut på sosiale medier en serie manus av angripende nyheter han mottok fra O’Brien.

«Jeg visste at jeg ikke ønsket å se dem, men disse nyhetene slo meg fortsatt veldig hardt,» sa han.

«Denne babyen har en direkte linje til meg og kan videreføre dette uten bekymringer.»

På søndag svarte Wright på nyhetene om at Manchester Uniteds Marcus Rashford og andre spillere hadde blitt rasemishandlet på sosiale medier.

«Det virker som en debet akkurat nå – en svart spiller spiller dårlig, eller de tror de spiller dårlig, og de kommer på alle slags emojier, eller hva som helst,» sa han til Match of the Day.

«Det er måter å fange folk på, de tenker ikke [social media companies] Med nok årvåkenhet, ikke i nærheten. Hvor dypt bryr de seg egentlig? «

READ  Dmitry Boyd-målet for året, Tiki-Dhaka-målet: Gjenvinn de beste målene i kvartfinalen på den europeiske kvelden (video)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *