Imola F1 krasjer med Russell “klar” Williams-førers “feil”

Begge bilene ble straks kastet ut da Potash og Russell kolliderte med den første kyllingen i første halvdel av søndagens løp i Imola.

Kollisjonen etterlot rusk spredt over stien Forårsaket et rødt flagg Dette stoppet resten av løpet i 30 runder.

Russell avanserte raskt inn i hovedveien rett på Bodos og flyttet til høyre side av sporet for å prøve å bevege seg rundt utsiden av Mercedesen.

Men Williams-sjåføren berørte den hvite linjen i veikanten, mistet kontrollen og kjørte spydet direkte inn i Botas ‘Mercedes W12 til venstre.

George Russell, Williams FW43B, Kimi R கக ikk ன nen, Alfa Romeo Racing C41, og Antonio Giovinci, Alfa Romeo Racing C41

Foto: Mark Sutton / Motorsport bilder

Begge sjåførene ble fyrt på lagradio av hendelsen. Russell gikk straks til cockpiten til Botas ‘bil for å finne ut av følelsene og banket på Finns hjelm. Botas svarte med å rette langfingeren mot Russell.

Når han snakket etter krasjet, klargjorde Botas at han trodde Russell var årsaken til kollisjonen fordi Williams ga nok plass til sjåføren.

“Jeg var i stand til å se ham rett fram, og så la jeg merke til at han beveget seg mot høyre,” sa Bodas.

“Fra reprisen jeg har sett, forlot jeg alltid stedet for å være to biler, men han mistet det og angrep meg. Det er over.”

På spørsmål om Russells reaksjon sa Botas: “Jeg vet ikke hva han gjorde, det er hans feil.

“Så jeg var ikke fornøyd med ham. Men det er slik. ”

Bodas sa at han ennå ikke hadde snakket med Russell om krasj, men ville gjøre det med tjenestepikene og bekreftet at han ville undersøke hendelsen etter løpet.

READ  Pierre-Emerick Abamayang: Michael Arterta er ikke sikker på hvor lenge Arsenal-kaptein vil være ute på grunn av "personlig problemstilling" | Fotballnyheter

Russell tok til Twitter for å gi en versjon av hendelsene sine og sa at han var “fin og skuffet” etter å ha kommet inn i poeng før styrten.

“På slutten av dagen var det en uheldig hendelse,” skrev Russell.

“Du har rett til å forsvare din posisjon. Men med en hastighet på 330 km / t, må du respektere hastigheten og forholdene i dette.

“Stoppet for laget. De fortjener det fortsatt i dag.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *