Imola GP: Lewis Hamilton ser på at Red Bulls fanger sin 99. pol

Meksikanske Perez, i sitt andre løp om Red Bull, starter sin første forreste rad med den sju ganger verdensmesteren til Mercedes.

Verstappen, som jaget de raskeste og hattrick-stolpene i den siste øvelsen på den italienske kretsen, måtte gå opp til tredje med Ferrari’s Charles Leclerc, fjerde på hjemmeløpet for det gjenopplivede italienske laget.

Hamilton gjorde 14.411 sekunder i minuttet på sin første flygende runde, men Perez kom nær slutten med en 0,035 langsom innsats.

“Jeg er ikke sikker på at vi vil være i ledelsen mer enn to Red Bulls,” sa Hamilton, som vant sesongåpningen i Bahrain i forrige måned etter å ha startet på Verstappen-stangen.

“Jeg tror de kom så raskt i helgen, det var tider da de var seks tideler tidligere.

“Jeg kom rundt det siste hjørnet og hørte at jeg fikk stangen, og jeg var så takknemlig,” sa 36-åringen og la til at han nå har tatt rekordstolpene i 30 forskjellige runder.

Med mer enn et tiår med erfaring i Formel 1 ble Perez hentet inn for å legge mer press på Mercedes enn Verstappens siste lagkamerater klarte og formelt leverte.

Skjønte at meksikaneren kunne ha gjort det enda bedre.

“Jeg rykker frem, P2, men jeg burde vært på polet, jeg gjorde en feil i siste hjørne,” sa Perez, som vant for første gang på Racing Point (nå Aston Martin) i Bahrain i fjor.

Dette er første gang Verstappen blir diskvalifisert av en lagkamerat under vanlige forhold siden australske Daniel Ricciardo kom til Red Bull i 2018.

“Du kan ikke være god hver gang, så vi får se hva som gikk galt,” sa den nederlandske sjåføren. “Det er fortsatt P3, som er et godt utgangspunkt.”

READ  Richard Johnson: Fire ganger mester jockey kunngjør pensjonering | Racing nyheter

Potas skuffet

Pierre Casley fra Alpha Toure ble nummer fem, Ricciardo sjette til McLaren og lagkamerat Lando Norris syvende.

Norris ville ha stått på første rad hvis han ikke hadde blitt fjernet fra sin raske runde for å ha overskredet banegrensene.

Hamiltons lagkamerat Valteri Bodas kvalifiserte seg til stavspranget på Imola i november i fjor, fredagens raske og skuffende åttende – Hamilton viste forskjellige dekk-taktikker med Red Bulls i søndagens løp.

Hamilton vil starte midtdekk, vil være myk på Perez og på Verstappen media.

“Alt kan skje, vi har en annen strategi for Louis og Max,” sa Perez. “Det blir interessant. Se hva vi kan gjøre.”

Spanjolen Carlos Sains, i sitt første løp med Ferrari i Italia, klarte ikke å delta i den siste skytingen og starter 11..

George Russell nådde andre etappe for første gang siden juli i fjor, og skuffet 12. plass foran tidligere julimestere Sebastian Vettel og Fernando Alonso.

Fire ganger mester Vettel rangerer 13. for Aston Martin og Alonso, vinner av Imola 2005 med Renault, først i to titler, og 15. for Alpine.

Den store ulykken under den første økten til den japanske rookien Yuki Sunoda, mistet Variante kontrollen over Alta og knuste Albatrossen bakover mot dekkveggen.

“Dette er en stor feil for meg, jeg er veldig lei meg for teamet,” sa han og la til at økten ble flagget rødt da den hardt skadede bilen ble fjernet fra banen.

Kvalifisering ble presentert i en time som et respektmerke for å sikre at Storbritannias prins Philip, som døde i forrige uke 99 år gammel, ikke overlappet ved begravelsen i Windsor.

READ  F1-test: Kan Mercedes se Red Bull-utfordringen i 2021?

De fleste lag er England-sentriske, med et minutts stillhet før kvalifisering.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *