India og Norge er blant landene som vil begynne sin periode som faste medlemmer av FNs sikkerhetsråd i 2021; Sjekk ut hele listen over medlemmer og finn ut hvordan land velges til rådet

New Delhi, 7. januarIndia blir med i FNs sikkerhetsråd 1. januar Sammen med India begynte også Norge, Irland, Kenya og Mexico sin periode som faste medlemmer av FNs sikkerhetsråd. Mandatperioden er 2 år, hvoretter det avholdes nye valg i FNs generalforsamling for å velge nye «ikke-permanente» medlemmer. India valgt som et permanent medlem av FNs sikkerhetsråd: Liste over 5 land som er faste medlemmer av FNs sikkerhetsråd.

Dette markerer Indias åtte valgperioder i Sikkerhetsrådet. Det vant valget i juni 2020 med 184 stemmer av totalt 192. India var den eneste kandidaten for stillingen i Asia-Stillehavet. Kandidaturet til dette setet ble enstemmig godkjent av Asia Pacific Committee. Landets siste periode i Det internasjonale rådet endte i 2012. Den indiske trekanten, etablert ved UNSC, er det åtte faste medlemmet av landet.

Medlem av Sikkerhetsrådet Charterguider. I henhold til artikkel 23 i charteret skal «Sikkerhetsrådet bestå av femten medlemmer av De forente nasjoner.» Av disse er fem land faste medlemmer av FNs sikkerhetsråd. Dette er Kina, Frankrike, Den russiske føderasjonen, USA og Storbritannia.

De resterende ti medlemmene velges til FNs generalforsamling på en «permanent» basis for en toårsperiode. Disse ti stedene er fordelt over regioner i verden: fem steder for afrikanske og asiatiske land; Ett for østeuropeiske land; To for land i Latin-Amerika og Karibia; Og til to vesteuropeiske og andre land.

Av de fem stedene for Afrika og Asia er tre steder for Afrika og to steder for Asia. Det er også en uformell forståelse mellom de to gruppene om å tildele et sted til et arabisk land. Afrika og Asia-stillehavsområdet vil bytte på å erstatte en arabisk kandidat annethvert år.

READ  Kronprins Hogan sender melding til neste generasjon i Norge - Royal Central

Valg av valgperioder som begynner på like mange år, velger to afrikanske medlemmer, ett hver fra Øst-Europa, Asia-Stillehavet og Latin-Amerika og Karibia. Begreper som begynner med et merkelig antall år har to vesteuropeiske og andre medlemmer, hver fra Asia-Stillehavet, Afrika og Latin-Amerika og Karibia.

I henhold til regel 92 i forretningsordenen gjennomføres valget ved hemmelig avstemning og det er ingen nominasjoner. Ikke-permanente medlemmer av Sikkerhetsrådet velges med to tredjedels flertall. De 193 medlemslandene i FN stemmer enstemmig.

(Historien ovenfor dukket først opp 7. januar 2021 20:14 IST. For mer nyheter og oppdateringer om politikk, verden, sport, underholdning og livsstil, besøk vår nettside på siste.com).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *