India, Russlands hovedklient, sender en melding til Putin: «Tiden er ikke for krig»

Indias statsminister Narendra Modi sa til Russlands president Vladimir Putin at tiden er inne for det.Ikke i krigpå sidelinjen av toppmøtet i Shanghai Cooperation Organization (SCO) i Samarkand i Usbekistan fredag, ifølge TV-opptak.

«Sir, jeg vet at tiden ikke er for krigI følge bilder utgitt av den indiske allmennkringkasteren Doordashan, ved starten av møtet deres, Mr. Putin til Mr. sa Modi. Det var den første en-mot-en siden russiske styrker invaderte Ukraina. Herr Modi understreket imidlertid viktigheten.Demokrati, diplomati og dialog«. De to lederne vil diskutere»Hvordan gå videre på veien til fred«, la Indias statsminister til.

Putin anklaget Ukraina for å stoppe samtalene

Vladimir Putin på sin side lovet å avslutte «snart«Konflikt i Ukraina, sier forståelse»BekymringerOm dette fra India.
«Dessverre nektet den motsatte siden, Ukrainas ledelse, enhver forhandlingsprosess og indikerte at de foretrekker å nå sine mål med militære midler på slagmarken.«, fortsatte Kreml-lederen, ifølge en utveksling som ble sendt på russisk fjernsyn.

Russlands president Vladimir Putin forsikret senere at Russland ikke hadde hastverk med å avslutte sin militære kampanje i Ukraina og at strategien til russiske styrker ikke hadde endret seg og at de ville fortsette å erobre territorier. «Våre offensive operasjoner, i Donbass, stopper ikke, de avanserer i sakte tempo (…). Planen (aktiviteter, læreranm.) krever ingen endringer (…) Vi har det ikke travelt«, sa han på en pressekonferanse fra Samarkand etter møtet med den indiske statsministeren.

Balanseøvelse

India har avstått fra å åpent fordømme den russiske invasjonen av Ukraina, som har drevet opp olje- og andre råvarepriser.

READ  Forsamlingsvalg 2022: Her er hva en avstemning mellom de to rundene handler om

New Delhi beskriver Moskva som «essensiell søyle«På grunn av indisk utenrikspolitikk»Strategisk partnerskapFor sin nasjonale sikkerhet.

Tidligere indisk ambassadør i Russland Pankaj Charan svarte på Modis kommentarer ved å si:Veldig åpenbart«Erklærer ukrainsk krise»vakte global oppmerksomhet og skapte problemer for utviklingsland«.

Russlands invasjon av Ukraina fremhevet vanskeligheten med New Delhis balansegang med Vesten. India har holdt seg døv for Washingtons oppfordringer om å fordømme Russland, men forfølger et tettere samarbeid med USA, inkludert medlemskap i den uformelle «Quad»-alliansen med Japan og USA, Australia.

I juni undertegnet New Delhi imidlertid G7-erklæringen «Respekter andre staters territorielle integritet og suverenitet«Og fortsetter å invitere Russland og Ukraina»Tilbake til forhandlingsbordet«.

Russland erkjente at Kina hadde bekymringer

Den indiske lederens kommentarer kom dagen etter at Putin innrømmet at Kina, Russlands viktigste allierte, «Bekymringer«Angående konflikten i Ukraina.»Dette var et sterkt budskap for Russland«, sa han på Doordashan-kanalen.Som venn er hans forslag og Indias posisjon at det bare bør løses gjennom forhandlinger og diplomati.«.

Gjensidig avhengig

Putin besøkte India sent i fjor, hans andre utenlandsreise siden koronaviruspandemien, med sikte på å styrke de to landenes militær- og energibånd.

New Delhi er verdens nest største våpenimportør etter Saudi-Arabia, med 49,4 % av kjøpene fra Russland mellom 2016 og 2020, ifølge Business Standard.

Det sørasiatiske konglomeratet på 1,4 milliarder mennesker, en storforbruker av russisk olje, har økt kjøpene betydelig siden den vestlige embargoen.

Derimot har den sørasiatiske giganten økt sine kjøp av russisk olje dramatisk, mens indiske raffinerier nyter godt av store rabatter.

READ  Donald Trump håner tilbake til Det hvite hus, han slo Kina og Anthony Fassi i kampanjeutseende | U.S. nyheter

Lederen for det ukrainske diplomati Dmytro Kuleba ga nylig skylden på India, bak dets erklærte nøytralitet.å utnytte«Og dermed»Ofre«Ukrainere og vestlige.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *