India vil neppe bruke amerikanske anlegg til å lagre oljereserver, Energy News, ET EnergyWorld

New Delhi: India foreslår å revurdere planen om å lagre sine strategiske oljereserver i fasiliteter som er tilgjengelige i USA, ettersom landet ser ut til å øke innenlandsk lagring, noe som er et bedre og tryggere alternativ for å håndtere overdreven prissvingninger og forsyningsforstyrrelser.

Oljeminister Tarun Kapoor sa til IANS i et intervju at selv om det har vært tilbud fra USA om å lagre strategiske oljereserver i India, må vi se om det tjener nasjonal interesse.

«Det amerikanske tilbudet er å bruke saltgrotter til å lagre strategiske oljereserver i India. Denne typen lagring gjør at olje kan utvinnes bare hvert femte år. Derfor skaper det begrensninger for bruken av denne eksterne strategiske oljen i tider med nødvendighet. Det amerikanske tilbudet eksisterer, men vi har ikke kontaktet det. «.

India har bygget en strategisk oljereservekapasitet på 5,33 millioner tonn (MT) på tre steder i Sør-India – Visakhapatnam, Mangaluru og Badur. Men reserven er fremdeles veldig liten, selv om den har full kapasitet, vil den møte importerstatningen i landet i bare ni dager, noe som anses som svært lav.

I fjor indikerte India sin plan om å bygge en del av sine strategiske oljereserver i USA for å dra nytte av raskt lave oljepriser og dermed øke sine strategiske oljereserver for å oppfylle 100 dagers krav, noe som vil ta år hvis bare innenlands kapasitet ble ansett for å lagre strategiske oljereserver. .

Det presserende behovet for utvidelse fikk India til å signere et memorandum of Understanding med USA for samarbeid om strategiske petroleumsreserver i fjor etter avslutningen av India-USAs strategiske energipartnerskapsmøte i nærvær av den indiske petroleumsministeren Dharmendra Pradhan og USAs energisekretær Dan Brouillett. .

READ  USD / NOK vipper høyere etter sterke detaljhandelsdata i Norge

Dette ble etterfulgt av tilbud fra amerikanske strategiske oljelagringsanlegg til India.

Med USAs mulighet til å nesten bruke saltgrotter, sa kildene, vil India utforske tilgjengeligheten av alternative lagringsalternativer i landet eller se etter fasiliteter i Europa eller Midtøsten.

Planen tar også sikte på å akselerere arbeidet med å bygge ytterligere 6,5 tonn strategiske petroleumsreserver under andre fase. Den opprinnelige planen for gjennomføring av utvidelsesprosjekter varierer fra seks til syv år og forventes å krympe til halve tiden.

Sammenlignet med India har nabolandene i Asia som Kina, Japan og Sør-Korea mye større reserver. Kina har en total kapasitet på 550 millioner fat, og japanske petroleumsreserver er 528 millioner fat og 214 millioner fat i Sør-Korea sammenlignet med Indias ubetydelige 39 millioner fat.

For India betyr dette at det har reserver som bare vil vare ni dager i tilfelle forsyningsforstyrrelser, sammenlignet med 198 dager for Japan i den andre enden av spekteret.

USA har enorme strategiske oljereserver på mer enn 88 millioner tonn. Det gir også strategiske reserver for lagring fra tredjepart mot et gebyr. Men et slikt anlegg strekker seg bare til de viktigste amerikanske allierte.

India er allerede den fjerde største kjøperen av amerikansk olje og den femte største kjøperen av flytende naturgass. Bilateral hydrokarbonhandel har utvidet seg med 93 prosent de siste to årene til 9,2 milliarder dollar i 2019-20, som er 10 prosent av den totale handelen mellom de to landene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *