Indonesia suspenderer all eksport av palmeolje

Indonesia begynte torsdag å innføre et fullstendig forbud mot eksport av palmeolje, som landet er verdens største produsent av, og truer med å destabilisere det vegetabilske oljemarkedet allerede på sitt høyeste nivå.

Den sørøstasiatiske skjærgården har stått overfor mangel og stigende priser på palmebasert matolje på hjemmemarkedet i flere måneder og frykter økende sosiale spenninger.

Og myndighetene gjorde det klart, i en tilbaketrekning i siste liten, onsdag kveld, at forbudet vil gjelde all eksport av oljefrø, ikke bare produkter beregnet på spiselige oljer, slik de antydet dagen før. «alle produkterInkludert rå palmeoljeDekret fra HandelsdepartementetOnsdag kveld indikerte koordinerende økonomiminister Erlanga Hartarto at forbudet vil starte ved midnatt.

Indonesias president Joko Widodo understreket onsdag kveld at forsyningen av befolkningen var «Topp prioritet«.»Som den største produsenten av palmeolje er det ironisk at vi har så vanskelig for å få tak i matolje”, innrømmet han at han inviterte produsentene til å samarbeide.

Distribusjonsproblemer

Landet lider av distribusjonsproblemer mens produsenter foretrekker å selge sine aksjer internasjonalt for å dra full nytte av høyere priser.

Jakarta planlegger å gjenoppta eksporten når engrosprisen på matolje faller til 14.000 rupier (97 cent) i øygruppen, etter å ha steget 70 prosent de siste ukene.

Tilgangen på palmeolje, hovedoljen som brukes i øygruppen til matlaging, har vært et problem siden begynnelsen av året. De mest beskjedne forbrukerne måtte vente i timevis foran distribusjonssentralene for olje til subsidierte priser i mange byer i landet.

Indonesia står for rundt 60 % av den globale palmeoljeproduksjonen, hvorav en tredjedel konsumeres på hjemmemarkedet. India, Kina, EU og Pakistan er blant de største eksportkundene.

READ  Energipriseksplosjon: Vil regningen din fortsette å øke?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *