Inflasjonen er under 6 % i april: her er produktene som blir dyrere

Inflasjonen falt med rundt 1 prosentpoeng i april, fra 6,67 % i mars til 5,6 % denne måneden, med matvarepriser som falt litt, rapporterte Statbel, det belgiske statistikkkontoret og FPS Economics torsdag. Etter å ha opplevd en engangs svak oppgang i mars, gjenopptok indeksen sin nedadgående bane som begynte i fjor høst, da den nådde en topp (12,27 % i oktober).

Mens matvareveksten (inkludert alkoholholdige drikkevarer) har økt kraftig det siste året, har den nå falt svært lite. Den nådde fortsatt 16,64 % i april mot 17,02 % i mars. Matvarers bidrag til inflasjonen er i dag 3,19 prosentpoeng.

Kjerneinflasjonsraten, som ikke tar hensyn til endringer i prisene på energi og ubearbeidede matvarer, var 8,28 % i april, mot 8,57 % i mars. Dermed gikk indeksen også her ned.

De viktigste prisøkningene som ble registrert denne måneden var på drivstoff, grønnsaker, frukt, kjøtt, flytende drivstoff og hotellrom. Motsatt var det elektrisitet, naturgass, utenlandsreiser og byturer som påvirket indeksen.

READ  Passiv matlaging, energisparende teknologi og koking av pasta på 2 minutter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *