– Ingen folkevalgte republikaner vil stå bak dette – VG

Washington DC / Philadelphia (VG) Donald Trump gjentar at valgsvindel er årsaken bak motstanderen Joe Biden. President Larry Hogan mener presidenten undergraver den demokratiske prosessen.

Donald Trump snakket med det amerikanske folket fredag ​​kveld for første gang siden valgkvelden. Her gjentok han beskyldningen om at noen prøvde å «stjele» suksess fra ham.

– Hvis du teller de lovlige stemmene, vil jeg lett vinne. Hvis du teller ulovlige stemmer, kan de prøve å stjele valget fra oss. Hvis du teller stemmene som kom sent. Vi ser på dem veldig nøye, Trump sier fra Det hvite hus rett før klokken 13 norsk tid.

Han har ingen bevis for påstander om valgsvindel.

Få siste nytt her: Biden nærmer seg Trump i Pennsylvania

Den republikanske Maryland Larry Hogan mener presidentens ord undergraver den demokratiske prosessen.

– Det er ingen sikkerhet for presidentens kommentarer i kveld, som undergraver vår demokratiske prosess. USA teller stemmene, og vi må respektere resultatene som vi alltid har gjort før. Ingen valg er viktigere enn vårt demokrati. Han skriver på Twitter.

Utgave: Republikken Maryland Larry Hogan under en pressekonferanse i oktober. Foto: Brian Witte / A.P.

– Det er nok, herr president

Ellen Weintraub, en demokratisk advokat som sitter i den amerikanske føderale valgkommisjonen (FEC), ber også Trump om å slutte å spre konspirasjonsteorier.

– Det er nok, herr president. Å spre konspirasjonsteorier om dette valget vil ikke endre utfallet. Alle stemmer blir registrert, alle stemmer telles, og folks vilje råder. Dine løgner undergraver demokratiet og skader landet vårt. Å konkludere, Han skriver på Twitter.

READ  Norsk regjeringsvaksine for permanent å fjerne AstraZeneca-skudd fra prosjektet

Valgkommisjonen sørger for at forskjellige presidenter følger lover som gjelder for kampanjefinansiering.

Forsvarere: På Black Lives Matter Plaza utenfor Det hvite hus har protester mot presidenten pågått i flere dager. Bildet er tatt etter Trumps tale. Foto: Thomas Nilsson / VG

Donald Trump Retorikk fanget oppmerksomhet etter valget, Presidenten har fått kritikk fra flere store republikanere.

Tidligere republikanske senator i Pennsylvania, Rick Santorum CNN Trumps påstander er «sjokkerende» og «farlige.»

– Ingen av de valgte republikanerne vil stå bak dette, sa han til kanalen:

– Vi vet ikke dette nå, presidenten går ut uten bevis og krever retten, det er farlig.

VGI Pennsylvania: Valget her kan avgjøres i kveld

Adam Kinsinger, en republikan som representerer Illinois i den amerikanske kongressen, sier at partiet vil at hver stemme skal telles og må slutte å spre falsk informasjon om valget.

– Det begynner å bli sprøtt, Han skriver på Twitter.

Og tidligere guvernør i New Jersey Chris Christie Kritiserer Trumps tale på valgkvelden Det forteller CBS at det er presidentens rett å gå til bunns i valgprosessen.

– Men hvis du skal si disse tingene fra Det hvite hus; Vis oss kildene. Jeg vil gjerne vite om han er basert på disse uttalelsene, sier han og legger til:

– Alt de gjør er å provosere situasjonen uten å rapportere om det, vi kan ikke tillate det.

Trumps valgkamp har tatt rettslige skritt mot stemmesedler i delstatene Pennsylvania, Georgia, Wisconsin og Michigan siden valget. Det er sterke protester på begge sider i flere amerikanske byer, inkludert Philadelphia, der VG ligger.

I Pennsylvania ble Trump-leirens forespørsel avvist av forbundsdommer Paul S. Diamond avviste torsdag, De vant ikke i Michigan.

READ  Tidligere norsk spiss Glendoran sammenligner keeper med Manuel Neuer og John Oblock

Støttet av Mike Pence

En av de få store republikanerne som har uttrykt sin støtte til presidenten, USAs visepresident Mike Pence, løper igjen med Trump:

– Jeg står sammen med president Donald Trump. Vi må telle hver lovlige stemme, Han skriver.

De republikanske senatorene Lindsay Graham og Ted Cruz støtter også presidenten. I et intervju med Fox News sier Cruz, i likhet med Trump, at valgtjenestemenn finner stemmer utenom det blå, mens Graham sier at han ikke tror at stemmer telles riktig i Philadelphia.

Mike Huckabee, tidligere guvernør i Arkansas, Skriver på Twitter Han sier det er vanskelig å forstå de som mener Trump bør droppe, og for ham er det fortsatt mange kontroverser og ubesvarte spørsmål om valgprosessen.

– Folk stemte ikke på ham fordi han ga opp, men fordi han kjemper igjen. Vil vi ikke alle telle lovlige stemmer?

Har du tatt den med deg? Tidligere statsminister i Danmark med Trump-pinnen

Motstander I Philadelphia

VG-kommentator Hane Scordweight, som var i Philadelphia fredag ​​kveld, påpekte at det ikke var bevis for svindel fra presidenten.

– Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har sagt at Donald Trump misbrukte sin maktposisjon i dette valget. Dette er veldig harde ord, sier han.

VG-teamet så flere valgobservatører innenfor og utenfor valglokalet der to store demonstrasjoner fant sted torsdag. Trump-supportere som ønsker å stoppe avstemningen, regner med det ene gjerdet og Black Lives Matter-motstandere på det andre er atskilt med gjerdet.

Følg valgdramaet på VGTV her:

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *