– Ingen i Norge har dette maksimumsnivået – VG.

.

Sammen med sin neste motstander Arsenal etablerte Molde seg som de to første lagene i gruppen. Det var en tøff seier mot irske Dundee i den første kampen, og dominerte mot Mold Rapid Wein torsdag kveld. Så hele potten til nå.

– Det er ikke noe annet lag i Norge for denne stillingen, skriver Bernd Hulsker på Twitter – og på spørsmål om VG står ved ham, svarer han «ja».

Han insisterer på:

– Ingen i Norge har dette maksimumsnivået.

– Det har skjedd en endring. Vi ser nå Moldova på best mulig måte. Den tidligere Moldman sier at det ser bra ut på fredag, og Europa League-fremgangen i serien.

Etter å ha kastet bort sjanser på halvannen runde, ble det endelig 1-0. Keeper Andreas Linde startet det hele med å kaste ballen i to. Det endte med at Christopher Hogan holdt det hardt og lavt – og Ohio Omojuanfo gled ballen mot det åpne målet.

I kampen mot Dundell vant de også 2-1 på straffer senere.

Molt har ikke tapt hjemmekamp i Europa siden Fenerbahce vant 2-0 på Ruke-Luka i november 2015. Siden den gang har det vært 12 hjemmekamper uten nederlag. Det har gitt ni seire og tre spor.

Les mer

Molde beholdt sølvplassen til tross for at han kastet bort muligheter

Kameratene til Earling Moe var veldig nær å komme inn i Champions League i høst, men røykte til slutt for ungarske Ferencvaros. Da den norske ligaen neppe vil hente gull, blir Europa League enda mer betydningsfull i høst.

Den dårlige nyheten torsdag kveld var at Eric Hestot måtte bæres på båre.

READ  Noerfontein. Nyheter om Root-familien i Norge

Hulsker lister opp Mold-spillerne som skapte en god kamp og sier at Magnus Wolf Ikrem spiller «pinnen».

– Så målet komme. I dag bryr jeg meg ikke veldig, selv om det tar litt tid, sier Earling Moe til TV2.

Mold dominerte fra start og Magnus Wolf tok ledelsen tidlig da Ikrem traff Ola Brynehilton i hodet, men keeper Paul Cardler reddet glimrende. Flere sjanser fulgte, mens Mold-keeper Andreas Linde tok en halvtime å skyte seg selv.

35 minutter senere hadde Ikrem og Ohi Omojuwanfo en dobbel sjanse. Quick Wein skjønte ikke klart hvor viktig Magnus Wolf Igrem var for Moldova, så han måtte boltre seg fritt på en overraskende måte.

Men plutselig da Marcel Ritzmeyer skjøt fra lang avstand i gjestepausen, traff Linde ballen i stolpen.

Les mer

Drømmestart for Moldova i Europa – Vant åpningskampen mot Dundell

Egrem og Mold fortsatte å trykke etter å ha snudd på siden. Magnus Wolf Ikrem ser ikke ut til å ha vært et diskusjonstema i pausen for Rapid Vein. 55 minutter senere sendte han Ohio Omojuanfo tilbake, denne gangen alene med keeperen.

– Vi hadde noen store muligheter, inkludert de jeg fikk. Det var hyggelig å endelig bli sittende, sier han til TV2.

Den samme kapteinen Ikem spilte ganske fremover til Frederick Arsnus, men han klarte ikke å sette ballene i stolpene. Men 65 minutter senere fant laget fra Rosens endelig hull i kjelen. Rask Wein kom aldri tilbake.

Rapid Wein har et keeperproblem. Richard Strepinger ble benket etter Arsenal-kampen og ble erstattet av uerfarne Paul Cardler. Men det var faktisk 23-åringen som holdt gjestene inne i kampen.

READ  Earling Holland-saken irriterer Norge

Arsenal slo Dundal 3-0. De fikk hull i nesten halve kjelen, men like før pause kom to redningsmål fra Edward Nketia og Joseph Villak. Nicola Pepe kom på andreplass i tredje omgang.

Moldoin Ohio Omojuwanfo og Magnus Wolf Ikrem (til høyre) mot Rapid Wein. Foto: Svin fra Akorneswak

– Jeg tror dette er den beste kampen vi har spilt siden vi kom tilbake til Moldova, sier kaptein Magnus Wolf til Ikem TV2.

Molde er tilbake i gruppespillet i Europa League for første gang siden 2015–16. På det tidspunktet nådde laget 16 runder, hvor det ble stoppet mot Sevilla (han ville da vinne hele turneringen).

Neste uke reiser Mold til London for å møte Arsenal, mens Rapid Wein har hjemmekamp mot Dundell.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *