Inmarsat forbereder seg på det mest ambisiøse teknologikartet i historien

I feiringen av femårsdagen for Ka-båndsnettverket Global Express (GX), forbereder Inmarsat seg nå for å lansere fire nye GX-nyttelaster og tre nye GX-satellitter frem til slutten av året innen 2023. Konsernsjef Rupert Pierce kategoriserer denne tekniske veikartet som «veldig ambisiøst» i selskapets historie, og omtaler det som «fullfinansiert».

Den London-baserte satellittoperatøren driver for tiden en fem-satellitt GX-konstellasjon i tillegg til flåten av L-båndsatellitter. Den femte GX-satellitten, GX5, så lanseringen av kommersiell tjeneste (CSI) I desember 2020. Inmarsats satellittjenester støtter brukere til sjø, luftfart, myndigheter og humanitære brukere. På flyet tilbyr Air New Zealand, Lufthansa, Qatar Airways, Singapore Airlines og andre flyselskaper GX Powers Connection (IFC) installasjoner.

I en bransjeoppdatering vil Inmarsat lansere de neste to GX-nyttelastene – kjent som GX6A og 6B – på neste generasjon Inmarsat-6 L-båndsatellitter, som vil bli lansert i år og neste år. Men GX-nettverket vil også bli oppgradert med nye arktiske evner.

I 2019, Inmarsat kunngjort Space er et partnerskap med Norge og dets datterselskap Space Norway Hyosat, som vil plassere to nyttelaster, GX10A og 10B, i høy elliptisk bane (HEO), og sørger for kontinuerlig beskyttelse over 65 ° nord. Utgivelsen deres er planlagt til 2022, avhengig av lanseringsselskapene og andre eksterne faktorer. Det er ingen tvil om at polare sikkerhetsfly vil tiltrekke seg operatører.

Etter denne utviklingen, i 2023, vil den nye generasjonen GX-satellitter – GX7, 8 og 9 – Inmarsat si, markere en skrittendring i de integrerte evnene og mulighetene til GX Navy. «Den første programvarebegrensede galaksen for global mobiltilkobling, hver satellitt i GX7, 8 og 9-serien vil doble den totale kapasiteten til hele det nåværende GX-nettverket (GX1-5) i tjeneste,» forklarer selskapet.

READ  Gen.s sjef for teknologi og innovasjon Howard Dajet sier sin mening

«Å kunne omkonfigurere og modifisere tusenvis av uavhengige spotbjelker i forskjellige størrelser, båndbredde og kraft rundt hele verden på samme tid, betyr at Inmarsat kan svare øyeblikkelig og med presisjon på kundens etterspørselstopper og stabelfunksjoner på hverandres regionale hotspots.»

Under flyging tiltrekker Inmarsats GX-drevne inflight-forbindelse mange romgiganter GX Verdiskapende forhandlere, Inkludert Collins Aerospace, Honeywell Aerospace, Thales, Panasonic Avionics og Citonair.

Selskapet dannet nylig et regionspesifikt partnerskap med Hughes Network Systems, som brakte den høyeffektive Ka IFC-løsningen GX + Nord-Amerika Til markedet.

Inmarsat møter konkurranse fra IFC-satellittoperatører ViaSat og Intelsat, sistnevnte kjøpte nylig Cocos kommersielle luftfartsvirksomhet 400 millioner dollar. Andre Aero ISP-er inkluderer Global Eagle og Panasonics Ku-band-nettverk. Thales utvikler også en Ka-løsning med høy kapasitet i Nord-Amerika for kunden Spirit Airlines.

Men Inmarsat er trygg på strategien. «Sammen med det verdensledende samfunnet innen teknologi, produksjon og kanalpartnere, gir Inmarsat en kognitiv tilnærming til flere nettverk og teknologi for å møte verdens tilkoblingskrav for nå og i fremtiden,» sier Pierce.

Relaterte artikler:

Spesialfilmen er kreditert Inmarsat

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *