Inmarsat vil utvide sin flåte med GX-satellitter – SatNews

Basert i London Inmarsat sier at den vil utvide den dramatisk Global Xpress (GX) flyter med flere satellitter. Totalt vil Inmarsat se syv nye satellitter levert i løpet av de neste tre årene.

Inmarsat GX-nettverket inkluderer for tiden fem geostasjonære satellitter, hvorav fire er bygget av Boeing. Dens GX5-satellitt, bygget av Thales Alenia Space, kom i kommersiell tjeneste 10. desember 2020 i Europa og Midtøsten.

Den nye ordningen åpner for ytterligere fem satellitter pluss to GX-nyttelast på to tredjepartssatellitter.

Utvidelsen vil resultere i levering av to Inmarsat-6 konstellasjonssatellitter, GX6A og GX6B i løpet av de neste to årene. Den første av disse satellittene bygget av Airbus Defense & Space vil bli lansert av Mitsubishi Heavy Industries senere i 2021. Den andre er planlagt lansert av SpaceX i 2022.

Disse vil bli fulgt i 2022 av GX nyttelast på to satellitter som drives av Norsk Heosat Space. GX10A og 10B vil bli plassert i meget elliptiske baner som sikrer kontinuerlig dekning over 65 ° nord.

Disse to Northrop GrummanDe innebygde nyttelastene vil utvide Inmarsats høyhastighets mobile bredbånd til den arktiske regionen ved å forbedre tilkoblingen langs nordlige havruter som i økende grad brukes til global handel.

Så i 2023 håper Inmarsat å lansere tre til Airbus Defense & Spacesatellitter bygget GX7, GX8 og GX9 – den første programvaredefinerte konstellasjonen for global mobiltilkobling.

Inmarsat uttalte at hver satellitt vil levere dobbelt så stor kapasitet som hele det nåværende GX-nettverket i drift (GX1-5). De vil samtidig generere tusenvis av uavhengige punktbjelker i forskjellige størrelser, båndbredder og kraft som kan rekonfigureres og omplasseres over hele verden.

READ  Rebound i det globale gassbehovet truer internasjonale klimamål: IEA

Med disse satellittene kan Inmarsat svare på stigninger i kundebehov øyeblikkelig og med nøyaktighet, og gi stablet kapasitet på regionale hotspots.

Rupert pearce

«Global Xpress har hatt en enorm innvirkning på tvers av flere bransjer de siste fem årene, men tjenesten har bare begynt å demonstrere sine evner.«Sa administrerende direktør i Inmarsat Rupert pearce. «Når vårt globale nettverk av partnere og kunder adopterer GX, gjør de det som en langsiktig investering, og vi mener det er vårt ansvar å sikre at denne forpliktelsen blir beskyttet.. For å sikre at vi tilbyr ekstra kapasitet foran etterspørselskurven, er vi i ferd med å oppfylle den mest ambisiøse teknologi-veikartet, den største og mest finansierte investeringsstrategien i vår historie. Dette vil ikke bare se en transformasjonsøkning i GX-kapasitet, men vil også sikre at våre partnere og kunder har tilgang til en ny generasjon GX-evner og stadig økende bredbåndshastigheter, inkludert verdens første dedikerte bredbåndstjenester. for den arktiske regionen.. «

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *