Inne i sprekken: Donald Trumps selskap står overfor «maksimal straff» for skatteunndragelse

USAs tidligere president Donald Trumps familiebedrift, Trump Organization, ble fredag ​​bøtelagt med opptil 1,6 millioner dollar i New York for finans- og skattesvindel, sa en advokat fra Manhattan i en uttalelse.

En gruppe amerikanske milliardærer forsøkte, som kandidat til det republikanske partiets presidentvalg i 2024, å forfalske skatteunndragelse og regnskapserklæringer, spesielt med det formål å skjule økonomiske kompensasjoner fra visse seniorledere fra skattetjenestene. .

Dette er en første lovbrudd for den tidligere amerikanske presidentens (2017-2021) gruppe, som samler golfkøller, luksushoteller og eiendomsmidler. Trump-organisasjonen venter på en enda større sivil rettssak i 2023 i en annen økonomisk svindelsak.

«Tidligere president Trumps virksomheter ble rammet av de maksimale bøtene som er tillatt ved lov i dag, etter store domfellelser for totalt 17 underslagsforbrytelser.«, ønsket advokat Alvin Bragg velkommen i en pressemelding.

Nærmere bestemt er to selskaper i gruppen, Trump Corporation og Trump Payroll Corporation, anklaget for å gi økonomiske eller naturalytelser til toppledere ved å skjule dem for skattemyndighetene for å unngå å betale skatt fra 2005 til 2018.

Belka Bilde-58064708

Blant dem er Alan Weiselberg, selskapets tidligere historiske finansdirektør og nærmeste Donald Trump, som erkjente straffskyld på femten punkter og ble tirsdag dømt til fem måneders fengsel og en bot på to millioner dollar i samme sak.

Da dommen hans ble kunngjort, begynte Mr. Trump, 75, som begynte å jobbe i 1973 som regnskapsfører for faren til Donald Trump, Weiselberg dro i håndjern til Rikers Island fengsel for å sone straffen.

READ  Ivanka Trump og Jared Kushner tjente minst $ 24 millioner i sitt siste år i Det hvite hus

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *