— Inntil jeg så regningen min forrige uke, trodde jeg det verste var over.


De siste ukene har oppfordringer om hjelp fra enkeltpersoner eller fagfolk som har mottatt strømregning blitt koblet sammen. Mange sliter med å betale avdragene leverandørene krever.

Slik er det med Elke fra Adekem nord i landet. Denne tobarnsmoren har alltid vært forsiktig med pengene sine, men med våre kolleger fra Newsblad forklarer hun at hun for første gang er bekymret for regningene sine.

En enslig mor, LK erkjenner at hun lever godt, men med inflasjon «kan hun ikke klare seg annenhver måned lenger». I mai, da hun mottok en formalisert faktura på 670 euro fra leverandøren sin, fikk hun panikk: «Jeg tenkte det verste…», sier hun. For etter å ha betalt dette beløpet, så hun at depositumsregningen gikk fra 120 til 225 euro. Men det endte ikke der: «Jada nok, jeg så igjen forrige uke… og beløpet har steget til 435 euro per måned».

For første gang i livet må LK faktisk miste seg selv. Men det vanskeligste å leve med er at hun føler at barna bekymrer seg for henne: «Jeg prøver å ikke la dem bekymre seg, men når jeg er 41, vil jeg ikke ringe moren min for å hjelpe meg…» .

Så LK oppfordrer landets politikere til å «ikke svikte middelklassen». «De vet ikke hvordan det er å leve med så mye stress…»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *