iPhone: Anti-sporing er en illusjon

Systemet fungerer bra med tredjepartsapplikasjoner, men ikke med Apple-merkede.

I 2021 ruller Apple ut sitt anti-sporingssystem. Med iOS 14.5-oppdateringen tvinger funksjonen utviklere til å be brukere om tillatelse til å samle inn dataene deres. Unødvendig å si at selskapet har fått like mange venner som fiender.

Knight er ikke helt hvit

I dag får Apple sin standard. Faktisk har to utviklere hos nettsikkerhetsspesialist Mysk oppdaget en pott med roser. Selvfølgelig beskytter Cupertino-selskapet sine brukere mot alle slags apper. Den amerikanske giganten utelot imidlertid en liten nyanse. Hva to forskere avslører Twitter-feed. Derfor forhindrer ikke anti-sporingssystemet til iPhones fullstendig Apple-apper i å samle inn data. Bedriften respekterer med andre ord ikke sine egne regler.

Utviklere som støtter videoer, ser dataene deres samlet i løpet av en ti-minutters surfingøkt på en iOS-enhets App Store. iPhone-modell, digitale identifikatorer… uansett. Det spiller ingen rolle om en bruker prøver å slå av sporing, ingenting fungerer. Deaktiverer ikke personlig tilpassede annonser eller anbefalinger.

Enda verre, Apple stopper ikke ved App Store. Utviklerne presset forskningen litt videre og innså at nesten alle selskapets applikasjoner var involvert. AppleTV, Apple Music, bøker osv. Ifølge Mysk er de eneste Apple-tjenestene som ikke sender noen data helse og kart.

Merk at disse funnene er for iPhones som kjører iOS 14.6. Begge forskerne påpeker det » [qu’ils ne savent] Det er ikke om Apple fortsatt samler inn analysedata med iOS 16, selv om analysedeling og personlig tilpassede anbefalinger er deaktivert.». Likevel er det trygt at praksisen er på plass, og selv om den ikke er det, har Apple god tid til å samle informasjonen de trenger. Alt dette uten den minste konkurranse og med den mest fullkomne straffrihet.

READ  Herre – Godtar du fargene til Xbox Series S Lego?

_
Følg Belgia-iPhone Facebook, Nettverkslys Og instagram Så du går ikke glipp av nyheter, tester og tips.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *