Iran: Studenter forgiftet for å stenge jenteskoler

Siden slutten av november har lokale medier dokumentert innåndingsforgiftning av hundrevis av jenter så unge som 10 år på skoler i Qom (sentrum). Noen av dem var innlagt på sykehus en stund.

Foreldrene deres samlet seg foran byens guvernement 14. februar for å «kreve forklaringer» fra myndighetene, rapporterte det offisielle IRNA-byrået.

Dagen etter kunngjorde regjeringens talsmann Ali Bahadori Jahromi at «etterretnings- og utdanningsdepartementene jobber sammen for å spore opprinnelsen til forgiftningen».

Etter denne etterforskningen bekreftet «nestleder for helseminister Yunus Panahi indirekte søndag at forgiftningen av Qomil-studentene var bevisst,» rapporterte IRNA. «Noen individer ønsket å stenge alle skoler, spesielt jenteskoler,» sa Panahi. Ingen arrestasjoner ble rapportert.

Forgiftningen ble «forårsaket av tilgjengelige kjemiske forbindelser og ikke av militær bruk, og er ikke smittsom eller smittsom», la han til, uten å utdype.

Saken kommer ettersom Iran har blitt rystet av en protestbevegelse, spesielt siden Mahza Aminis død 16. september i varetekt av sedelighetspolitiet, som hun anklaget for å ha brutt en streng kleskodeks som pålegger kvinner sløret. Generell

Byen Qom, som ligger 150 km sør for Teheran, er sentrum for shia-religiøse studier i Iran.

READ  "Jeg er veldig trist å høre om hans død."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *