Iran: Synderne til de ‘mistenkelige’ Irak-angrepene må bli funnet Irak Nyheter

I samtaler med den irakiske utsendingen sa den iranske utenriksministeren Zarif at rakettangrep mot amerikanske posisjoner i Irak kan være rettet mot å skade naboforhold.

Teheran, Iran – Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif har kalt de siste rakettangrepene mot amerikanske posisjoner i Irak “mistenkelig” og ba om at gjerningsmennene ble identifisert.

Etter et møte med sin irakiske utsending Fouad Hussein i Teheran på lørdag, sa Zarif at en rekke angrep rettet mot å skade forholdet mellom Irak og Irak kan gjennomføres.

“Vi oppfordrer den irakiske regjeringen til å iverksette tiltak for å identifisere gjerningsmennene til disse hendelsene,” sa Zarif i en uttalelse fra det iranske utenriksdepartementet.

Harris på sin side forsikret Sharif om at “disse hendelsene ikke vil tillate Bagdad å undergrave det store forholdet mellom de to landene.”

Et rakethåndtak målrettet mot en forsterket grønn sone i Bagdad mandag der USA og andre ambassader er lokalisert.

Det kom bare dager etter at raketter traff en flyplass nær den nordlige byen Erbil, og drepte en entreprenør med en USA-ledet militærallianse og skadet flere andre.

USA har beskyldt angrep mot pro-iranske fraksjoner som opererer under paraplyen til Hasht al-Shabi paramilitære styrker, en del av det irakiske statlige sikkerhetsapparatet.

Som gjengjeldelse lanserte USA torsdag luftangrep på anlegg i det østlige Syria ved den irakiske grensen brukt av iransk støttede militante.

Syrian Observatory for Human Rights, en krigsvaktbase i Storbritannia, sa at angrepene ødela militante grenseposter og drepte minst 22 mennesker. Dødstallet kunne ikke bekreftes uavhengig.

Angrepene – den første militære operasjonen av USAs president Joe Biden siden tiltrinnet for en måned siden – viser at Iran “ikke kan handle uten straffrihet.”

READ  Den frøstore kameleonen som finnes på Madagaskar, kan være verdens minste reptil Miljø

Den iranske regjeringen har nektet for involvering.

Under samtalene med Hussein fordømte Zarif amerikanske angrep som “ulovlige” og brøt suvereniteten til Irak og Syria.

Med uttalelsen fra Majiyar Motamedi

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *