Irans atomavtale er i balanse ettersom USA viser intensjon om direkte samtaler Iran kjernefysisk avtale

Fremtiden Iran kjernefysisk avtale Det er i balanse, ettersom USA for første gang har avtalt å føre direkte samtaler med Teheran om hvordan begge sider strengt kan følge vilkårene.

Washington har uttrykt vilje til å føre samtaler i en felles uttalelse fra USAs utenriksminister Tony Blingen og franske utenriksministre. Tyskland Og Storbritannia.

Rapporten understreket at de tre europeiske landene gledet seg over muligheten for USA og Iran til å gå tilbake til samsvar med Nuclear Non-Proliferation Treaty (NPT) og deretter styrke den for å møte bredere sikkerhetshensyn.

Uttrykket om utrulling tillater begge parter å gjengjelde gjeldende avtale uten nødvendig forpliktelse til å revurdere og styrke den. Iran Sterkt imot.

De fire diplomatene advarte Washington om ikke å gå videre med planene om å presse Iran ved raskt å blokkere sine kjernefysiske baser, og beskrev enhver slik beslutning som «spesielt farlig og drastisk under en fornyet diplomatisk mulighet».

Det internasjonale atomenergibyråets (IAEA) gransking kommer sannsynligvis ikke bare til kjernefysiske områder, men også til tidlig tirsdag.

USA vil måtte gi noe mer spesifikt i direkte forhandlinger eller gjennom mellommenn til Iran neste uke for å forhindre at det fraviker den ekstra rammen av det juridiske rammeverket for IAEAs studieregime.

Det hardtarbeidende iranske parlamentet kunngjorde flyttingen for to måneder siden som den neste fasen av sin handling, med noen som tror fristen vil oppfordre den nye amerikanske administrasjonen til å gi Washington en klar mulighet til å gå tilbake til atomavtalen. Joe Biden har lovet at dette vil skje under hans presidentkampanje.

Irans utenriksminister Javad Zarif forsøkte å bagatellisere viktigheten av å fravike tilleggsprotokollen, og sa at den frivillig ble akseptert av Iran og at IAEA hadde gitt eksepsjonell tilgang utover normalitet. Irans president Hassan Rouhani sa torsdag at Irans påstand om at de satte press på USA var propaganda og argumenterte for at Teheran bare ba om at den skulle overholde lovene. I en uttalelse rettet mot Pita sa han: ”Det er ikke galt å overgi seg til loven. Ikke vær sjenert. Overgi deg for å tvinge det onde. ”

READ  "Hun forlot butikken gråtende ved synet av denne vakre gaven."

IAEA-direktør Rafael Grossi flyr til Teheran på lørdag for å diskutere detaljene i Irans foreslåtte nye studieregime. De Bekymring for europeiske hovedsteder Teheran er nær å ta irreversible skritt i sitt atomforskningsprogram og har potensial til å redusere tiden for å produsere tyktflytende materiale. Et kutt i IAEA-studier om ulike spørsmål, inkludert 20% uranberikelse, bruk av avanserte sentrifuger og en tungvannsreaktor, kunne sees et skritt foran av europeiske utenriksministre.

I en felles uttalelse fra USA, Storbritannia, Frankrike og Tyskland uttrykte de fire landene bekymring over Irans nylige aktiviteter som beriker uran og uranmetaller opp til 20%. Det er ingen troverdige begrunnelser for disse handlingene. Uranmetallet er et viktig skritt i utviklingen av et atomvåpen.

Det har ikke vært noen direkte kontakt mellom Washington og Teheran så langt, men Pythagoras snakket med Qatars utenriksminister før sistnevnte reiste til Iran denne uken som megler. Tysklands kansler Angela Merkel snakket også med Rouhani onsdag kveld og oppfordret henne til ikke å redusere rettssakene.

Madeleine, sammen med Biden, forventes å tale til den franske presidenten Emmanuel Macron og den britiske statsministeren Boris Johnson på München-sikkerhetskonferansen fredag, og gir en utmerket mulighet til å sende meldinger til Iran. Det er imidlertid ikke klart om Biden ønsker å se et tilbud.

Teheran har insistert siden Biden ble valgt Fjern alle sanksjoner i Trump-tiden Som et første skritt vil den til gjengjeld umiddelbart fullføre atomavtalen, inkludert urananrikningsnivåer. Utøvelsesordren kan fjerne de fleste sanksjonene som ble innført av Biden Trump-æraen, men i praksis vil manglende tillit fra begge sider gradvis støtte tiltakene, som vil bli suspendert for verifisering i hvert trinn.

READ  Gazprom stanser gassforsyningen til det bulgarske og polske selskapet PGNiG fra i morgen

Det første trinnet USA kan ta for å fjerne Det internasjonale pengefondets gjeld til Iran, er å avslutte noen restriksjoner på iranske eiendeler på utenlandske bankkontoer og lette strømmen av humanitær hjelp. Charles Michel, president for Det europeiske råd, snakket også med Rouhani og sa at «behovet for å beskytte et sted for diplomati, støttet av positiv handling, er viktig på dette stadiet.»

Betydningsfullt understreket Michael at de to diskuterte den sosioøkonomiske og helsemessige effekten av Govt-19, som er et tegn på at EU kan være klar til å yte humanitær hjelp.

Imidlertid, ved foten av sin egen presidentkampanje, som har lite kjørelengde for å myke opp Washington, har Iran krevd fullstendig oppheving av alle sanksjoner og USAs tilbakevending til atomavtalen. Den insisterer også på at den eksisterende avtalen ikke kan vurderes på nytt eller utvides til å dekke andre aspekter av Teherans regionale oppførsel.

Iran er overrasket over hvor lang tid det har tatt Biden å komme med et bestemt tilbud, og Zarif advarte: «De vil snart innse at tiden ikke er i deres favør.»

Biden har tatt en måned å konsultere et selskap, men burde være nærmere å lage en plan som kan ha en direkte forbindelse mellom Teheran og Washington.

Han burde ta hensyn til ikke bare kongressens synspunkter, men også hans regionale allierte Israel og Saudi-Arabia. Han snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu for første gang siden tiltrinnet onsdag kveld, og Netanyahu gjentok sin motstand mot USAs tilbakevending til atomavtalen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *