Iranske revolusjonsgarde truer EU: «Hvis europeere gjør feil, må de lide konsekvensene»

Hvordan styrer den islamske republikken Iran med terror?

Dette er Hossein Salamis første kommentar siden slutten av Europaparlamentet. MEP-er vedtok torsdag en resolusjon som ber EU og dets medlemsland legge til Guardians, som av eksperter anses å være landets mektigste militær- og sikkerhetsstyrke, på EUs liste over «terrororganisasjoner».

De impliserer sikkerhetsstyrkene i «undertrykkelsen av demonstranter» mobilisert mot myndighetene etter Mahza Aminis død 16. september, men også for å «levere droner til Russland» i forbindelse med krigen i Ukraina.

Den europeiske union har ennå ikke bestemt seg for om de skal føre opp forsvarerne som «terrororganisasjoner», sa flere diplomater fredag. På den annen side, ifølge dem, vil den innføre nye sanksjoner mot 37 iranske individer eller enheter som er involvert i å undertrykke demonstrasjoner.

The Guardian fører tilsyn med Basij (Islamsk frivillighetsstyrke) som svar på protester over den 22 år gamle iranske kurddin Mahza Aminis død 16. september. Den strenge kjolen til den islamske republikken.

Hundrevis, inkludert medlemmer av sikkerhetsstyrkene, har blitt drept og tusenvis arrestert under demonstrasjonene, ifølge tjenestemenn som generelt fordømmer «opptøyene».

READ  Dusinvis drept i togulykke i Sør-Egypt, opplyser tjenestemenn Egypt

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *