Irland har mer enn vekten for innovasjon og høyere utdanning

I følge de siste funnene fra EU-kommisjonen veier Irland mer enn EU-gjennomsnittet når det gjelder innovasjon og høyere utdanning.

Innovasjon er bredt definert som opprettelsen av nye metoder, ideer og produkter for å fremme sivilisasjonen. Eksempler inkluderer forskning og utvikling av produkter i alle muligheter for markedsføring innen felt som medisinsk utstyr, der Irland har blitt en global aktør.

I følge European Discovery Scoreboard (EIS) ligger Irland i det nest sterkeste nivået i EU, og opererer med 100% til 125% av EU-gjennomsnittet, sammen med Østerrike, Estland, Frankrike, Tyskland, Luxembourg og Nederland.

Den europeiske elite-gruppen inkluderer Belgia, Danmark, Finland og Sverige, som er over 125% av EU-gjennomsnittet. Samlet sett så EU en forbedring på 12,5% i innovasjonsytelsen mellom 2014 og 2021.

Irland har lenge vært i forkant med innovasjon, spesielt innen områder som medisinsk teknologi, finansiell teknologi og landbruket teknologi.

I følge en Eurostat-rapport i april har Irland den største andelen selskaper i Europa som bruker kunstig intelligens.

Enterprise Ireland Senior Technologist John Durgan sa nylig: “Vi har mange av verdens største teknologiselskaper, hvorav mange fremmer maskinlæring og kunstig intelligens gjennom sine forsknings- og utviklingsaktiviteter.

“Disse har utviklet mye kompetanse på disse områdene, både med å få inn eksperter fra utlandet og forbedre befolkningen i Irland.”

I følge kommisjonens funn sitter EU som helhet fast med verdensleder Sør-Korea, men den asiatiske nasjonen er fortsatt på topp.

“Når man sammenligner EU-gjennomsnittet med utvalget av globale konkurrenter, kan man se at Sør-Korea er det mest innovative landet, og presterte 36% høyere enn EU-poengsummen i 2014 og 21% høyere enn EU i 2021.

“EU er foran Kina, Brasil, Sør-Afrika, Russland og India i EIS i år, mens Canada, Australia, USA og Japan går foran når det gjelder ytelse,” sa det.

READ  NATO-leder sier at medlemslandene bør 'styrke' politikken for Kina

Irland har den høyeste andelen ungdommer med høyere utdanning i Europa, har EIS funnet.

“I gjennomsnitt har 28,9% av den 25-34 år gamle EU-befolkningen fullført videregående utdanning. De høyeste resultatene er funnet i Kypros, Luxembourg, Irland, Litauen og Norge, hvor minst 50% av 25-34-åringene har fullført høyere utdanning.”

Det er oppmuntrende funn når eldre går inn i utdanningen, fant EIS.

Når det gjelder livslang læring, har deltakelsen økt i hele Europa i Estland, Finland og Irland siden 2014.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *