Isabelle Mercault mirakuløst: «Jeg var i stand til å gå igjen på grunn av en kur»

Paris-konkurranse. Du er tilbake som regissør med din fjerde film «Thangak Karaganal». En vennlig, rørende og morsom historie. Hvordan ble denne fantastiske filmen født?

Isabel Mercault. Ved en tilfeldighet møtte jeg en healer. Jeg hadde et veldig dårlig bein, jeg haltet, og jeg var veldig bekymret. Jeg har sett alle tenkelige leger. Jeg tok CT-skanning, MR osv. Kort sagt, ingen kunne finne årsaken til min lidelse. Musklene mine smeltet. Etter et og et halvt år uten resultater, sa jeg til meg selv at jeg måtte leve med smertene mine. En dag gikk jeg meg vill i Normandie. Jeg har ingen GPS eller nettverk for å ringe datteren min. Jeg var virkelig fortapt. I det fjerne var et enkelt hus. Jeg banket på døren. En kvinne åpnet døren for meg og spurte: «Hva er galt med beinet ditt?» Jeg ble overrasket fordi hun ikke hadde sett meg gå ennå.

Er den nye filmen din en opplevelse i det virkelige liv?

Ja. Denne jenta tok meg med til huset sitt. Jeg var litt redd. Men jeg kom bedre ut. I dag går jeg igjen! Damen ba meg komme tilbake hvis jeg var i området eller på ferie. Jeg gikk tilbake tre ganger. Jeg fant ikke umiddelbart huset hans, det var isolert.

Betalte du med grønnsaker, som på bildet?

Du bør ikke tro. For første gang spurte jeg ham hvor mye jeg skyldte økten. «Hva du vil,» svarte hun. Hun forventet ingenting.

har du sett henne Har du fortalt ham om filmen?

Nei. Jeg har ikke vært i Normandie på lenge. Jeg tror ikke hun kommer til å se filmen da. Hun har ikke engang TV eller radio. Hun vet ikke hvem jeg er.

Isabelle Mercault med I Like Belgium-luen! © DR

Karakteren, spilt av Josien Balasco, er animert av en ren, sjenerøs natur og en vakker uskyld. Denne typen person får deg til å drømme i dag.

READ  Benjamin Gates MeToo får tid og jakter på en skatt

Fordi vi er så fanget i hva folk tenker om oss! Martha er fri. Hun bryr seg ikke. Hun forventet ingenting. Hun har det som skal til for å overleve. Det er et fritt elektron. Vi gleder oss når vi gir mye, og Martha gir mye. Lambert Wilsons karakter vet ikke at han er ulykkelig. Han er underlagt andres blikk. Han foretrekker det kunstige lyset fra spotlights. Martha, hun liker solen. Hun er strålen.

Personlig, hvordan ser du på dagens samfunn?

Ved å ønske denne «våkne» bevegelsen må vi akseptere alle, og det blir flere og flere klaner. For eksempel møtes sterke menn seg imellom. Og så kaller de deg krosofober. Vi er tvunget til å leve sammen, og mer enn noen gang er vi splittet. Vi kommer til og med til denne mutasjonen der menn kan bli gravide! For likestilling! ikke riktig. Forskjellene er store. Det er bedre å akseptere det annerledes enn å si at vi alle er like. Det er ikke sant. Så igjen, vi lever i et samfunn der man må ha en klar mening. Hvis du sier «jeg vet egentlig ikke», vil folk lytte til deg.

Tror du verden blir mer og mer kunstig med sin teknologiske utvikling?

Kunstig, jeg vet ikke. På den annen side lever vi i en verden av feilkommunikasjon. Alle verktøyene som skal gjøre oss mennesker fremmedgjøre oss faktisk. Noen ganger var vi på telefonen så lenge, nesten halvannen time, og sendte bilder, at vi aldri så hverandre igjen. Jeg går også i denne fellen. Når jeg ser på telefonskjemaet mitt, blir jeg alltid veldig overrasket over å se at jeg foretok alle de telefonsamtalene. Og hva skal jeg si?

READ  Samuel Goldwin Films tar den norske filmen 'Christmas at Cat Hill'

Når Josien Balasco synger Annie Cardis «Drink in My Glass» på skjermen, kan du ikke la være å tenke på Belgia. Liker du det?

Mitt første belgiske minne er matlaging i Liège! Jeg har aldri drukket en øl før. Jeg spurte gutten om noe. Han ga meg en halvliter! Det er et flott øl. Jeg sa til meg selv at den drakk som kjernemelk. Folkene ved nabobordet kjente meg igjen. De bestilte en tur til. Konklusjon: Jeg hadde problemer med å komme tilbake til hotellet. Når det gjelder byen Brugge, ble jeg forelsket i den. Det var bryllupsgaven min. Belgierne er fantastiske mot pariserne som tror de er udødelige. Samtidig er livet i Paris for stressende til å klandre dem.

En belgisk glede?

Nå vet du! (Hun bryter ut i latter.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *