Iscenesatte Vladimir Putin sitt møte med sinte russiske mødre?

Mange kvinner hadde Spurt de siste ukene i møte med døden deres sønner og deres uopphørlige tilbaketrekninger fra krigen. Dette er grunnen til at den russiske presidenten hadde det Det ble besluttet å holde et møte for dem Del smerten deres og støtt dem.

Men dette møtet, ment å være rørende og oppriktig, er egentlig ikke noe mer enn en scene.

Spesielt ved hjelp av en militærhistoriker, sjefen for Action Resilience Institute og en advokat ved baren i Marseille, var det mulig å identifisere flere kvinner som var sammen med Vladimir Putin denne fredagen.

Faktisk etablerer Cedric Moss flere lenker på Twitter-kontoen sin, som har blitt notert av mange aktivister og medier som New York Times.

Ekte mødre er ikke invitert

Olga Sukhanova, leder av Council of Mothers and Wives, en stor grasrotorganisasjon av foreldre til russiske veteraner, sa i en pressemelding fredag ​​at ingen av organisasjonens mødre var invitert, selv om de hadde innkalt til høringen.

«Hvem er presidenten vår? Er han en mann som gjemmer seg bak spesielle tjenester og flykter fra kvinner eller noe», røket hun. Han innrømmet også at han og noen medlemmer av gruppen ble overvåket.

Tilbakevendende skuespillerinner

Noen av «mødrene» vender til og med ansikter tilbake under Vladimir Putins «publisitetsstunts».

Nadezhda Uzunova, leder av den Kreml-finansierte pro-Kremlin og pro-krig foreningen kjent som Brotherhood of Fighters, var til stede under møtet. Men det siste var ikke hans første forsøk: han ble sett bak den russiske presidenten under feiringen etter Russlands annektering av ukrainske territorier.

Falske mødre, ekte politikere

Andre russiske «mødre» har blitt identifisert med høyere politiske profiler, inkludert Olga Belsteva, en folkevalgt fra Moskva. Han er medlem av Vladimir Putins såkalte «Forente Russland»-parti.

READ  Lavaen ødelegger igjen hundrevis av bygninger på øya La Palma

Til høyre for den russiske presidenten sitter en fetter av den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov, en nær venn av Vladimir Putin.

Vi ser også tidligere Duma-kandidat Yulia Belekova i den russiske presidentens parti.

Falske ledninger?

En kvinne blant gjestene viser publikum et portrett av sønnen sin, og forklarer at sistnevnte ofret seg heroisk mot de «ukrainske nazistene». Men, som Cedric Moss demonstrerer, var den aktuelle soldaten faktisk medlem av en separatistmilits som døde i 2019 på et sykehus i Luhansk. Disse fakta motsier direkte kvinnens beretning om at sønnen hennes døde i frontlinjen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *