Israel-Palestina-konflikten – Norge: Stortinget oppfordrer utøvende myndigheter til å anerkjenne «uavhengig» palestinsk stat

Vilkåret nevnt i forslaget innebærer at vedtaket om godkjenning ikke kan være umiddelbar.

Planen, lagt frem av Labour og sentristene, som for tiden har makten innenfor en minoritetskoalisjon, vant et stort flertall takket være støtte fra de konservative, hovedopposisjonen og andre politiske krefter.

I Nord-Europa har Island og Sverige allerede anerkjent den palestinske staten, i likhet med andre land på kontinentet (Polen, Tsjekkia, Romania osv.).

I Spania kom sosialistisk statsminister Pedro Sánchez tilbake til makten torsdag og lovet å «arbeide i Europa og absolutt i Spania for å anerkjenne en palestinsk stat».

Den norske avstemningen kommer midt i oppfordringer om en gjenopptakelse av tostatsløsningen mellom Israel og Palestina for å løse Israels krig mot den islamistiske bevegelsen Hamas siden 7. oktober.

© 2023 Belga Newsbriefing. Alle rettigheter til reproduksjon og representasjon forbeholdes. All informasjon som er gjengitt i denne delen (transkripsjoner, fotografier, logoer) er beskyttet av immaterielle rettigheter. Belga Newsbriefing. Derfor kan ingen av denne informasjonen reproduseres, endres, redistribueres, oversettes, kommersielt brukt eller gjenbrukes uten skriftlig tillatelse på forhånd. Belga Newsbriefing.

READ  Tilbake til Frankrike-Norge kvinners side - reaksjoner og bilder | Hockey for kvinner - Ishockey

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *