Israelske valgresultater: Netanyahu leder i avstemningsmålinger | Israel

Gå ut av den israelske folkeavstemningen Fjerde valg på to år Benjamin Netanyahus regjerende Likud-parti var foran, men manglet et klart parlamentarisk flertall for å danne en regjering og avslutte politisk dødvann.

Uoffisielle tall fra tre store TV-kanaler som ble utgitt tirsdag kveld viste Likud-partiet, som har rundt 31-33 seter i det parlamentariske Nasaret med 120 seter. Dette er langt mer enn opposisjonsleder Yair Lapid hadde spådd ville ta 16-18 seter.

Men meningsmålingene etter avstemningen har vist seg upålitelige tidligere. Kritisk sett må Netanyahu overtale andre partier til å slutte seg til ham for å danne en koalisjon med 61 seter. Politiske forhandlinger kan mislykkes, noe som resulterer i et unødvendig femte valg i sommer.

Som svar på resultatene av utgangsundersøkelsen sluttet Netanyahu å kunngjøre seier, men sa at velgerne hadde uttrykt en betydelig ideologisk preferanse. “Det er klart at det klare flertallet av israelske statsborgere er høyreorienterte,” sa han Sagt på Twitter.

Statsministeren håper at velgerne vil gi ham kreditt for den globale vaksinasjonskampanjen mot koronavirus Israel åpner igjen butikker, barer og restauranter Samtidig Reduserer infeksjonsfrekvensen.

“Vi er verdensmestere i å takle koronaviruset,” sa Netanyahu til publikum mens han stemte.

På en valglokale i Jerusalem, på spørsmål om hvem han vil vinne, brukte velgeren Sima Levy kallenavnet sitt: “Alltid til PB Netanyahu”. Den 58 år gamle eiendomsmegleren la til: “Han har gjort for oss, det gjør han fortsatt, han gir seg for landet … Jeg tror han er beskyttet av Gud.”

Av politikeren Den såkalte “full-right government” med radikale nasjonalistiske, radikale religiøse og høyreekstreme partier er den foretrukne veien til suksess.

Stole på støtte fra allierte i den radikale ortodokse jødiske sekten, som Ary Terry Sa søndag Å være kandidat i partiet han leder er ikke en kvinnes “naturlige sted”.

READ  Valgresultater: Trump sier at han vil 'kjempe som helvete' for å beholde presidentskapet

Statsministeren kan også trenge støtte fra en mer radikal gruppe – en koalisjon kjent som religiøs sionisme, som inkluderer anti-homofile politikere og Jeg vil logge ut De “utro” araberne tilhører staten.

Israels viktigste venstreorienterte papir er hesten At Dette mulige utfallet er en “drøm” for “alle som ikke er en nasjonalistisk ekstremist som tror på jødisk overherredømme”.

Selv om de fleste israelere sier at de vil ha Netanyahu avvist, er han mer populær enn noen annen kandidat. Mange påstander om korrupsjon, Inkludert bestikkelse og svindel. Han avviser påstandene.

Kanskje trøtt etter flere stemmer under den langvarige krisen eller på grunn av uvanlig støvet varmt vær, synes årets valgdeltakelse å ha falt til sitt laveste nivå på mer enn et tiår.

Rett etter at han stemte, sa Robert Rosenshine (67), som bor i Jerusalem, at den politiske dødvannet hadde skapt likegyldighet overfor den politiske prosessen. “Det er mer tretthet enn vanlig fordi du også har cowboy-tretthet,” sa han.

I opposisjonen mente Lapbitt, en tidligere TV-programleder og finansminister, at hans Yash Adidas-parti kunne bli en betydelig styrke. For å gjøre dette, vil det imidlertid kreve at medlemmer av det arabiske parlamentet inngår allianser med partier som den første ekstreme høyre-nasjonalisten, tidligere Netanyahu-allierte Avigdor Lieberman, fra hele det selvutnevnte “sentristiske” politiske spekteret.

Lapidge har overtatt som opposisjonsleder fra tidligere militærleder Benny Kantz, som kjempet mot Netanyahu under de tre siste valgene, men senere mistet oppslutningen. Han inngikk en maktdelingsavtale, som til slutt kollapset. I avstemningsmålingene forventes Kants å vinne bare 7-8 mandater, opp fra 33 i forrige valg for et år siden.

READ  Mann, 100, siktet for 3.518 nazistiske drap i Tyskland | Tyskland

Mer enn 6,3 millioner mennesker var stemmeberettigede. For valgdagen stengte militæret veikrysset med den okkuperte Vestbredden, der mer enn 2,5 millioner palestinere lever under israelsk styre, men ikke kan stemme.

Fullt resultat kan ta dager framover.

Mattie Thuchfeld, en kommentator for avisen Israeli Home, sa at det var stor usikkerhet rundt valget.

Israelsk lov fastsetter at partier må oppnå minst 3,25% av stemmene for å komme inn i Nesset, noe som betyr at delvise endringer i stemmeseddelen kan avlede resultatene betydelig.

“Ingen vet hva som kommer til å skje på dette tidspunktet,” skrev han. “Valgresultatet er absolutt uforutsigbart. En ting er klart: vi skal ikke bli overrasket om vi til slutt er veldig overrasket.”

spørsmål og svar

hva skjer?

Israelerne stemte tirsdag i landets fjerde nasjonale valg på under to år.

Hvorfor skulle de gjøre det?

Under landets politiske system er det veldig vanskelig for et parti å få absolutt flertall i parlamentet med 120 seter. Tidligere ble regjeringer dannet av en gruppe partier for å danne allianser. Nylig innsats fortsetter imidlertid å splitte.

Hvorfor det?

Det kommer an på hvem du spør, og selvfølgelig er det et element av ulykke med det. Likevel er alle divisjonene som holder Israel i sjakk knyttet til en mann: Benjamin Netanyahu. Lederen som har tjent landet lengst har blitt et klissete punkt på grunn av sin interne splittelse, han blir beundret og hatet.

Hvordan gikk de tre foregående stemmene?

“King BB”, som han er kjent, Han så ut til å beseire tidligere militærleder og opposisjonsleder Penny Kants Ved det første valget i april 2019, men en misfornøyd tidligere alliert, fikk den høyreekstreme nasjonalisten Avigdor Lieberman adgang til å danne en regjering. Ved neste valg var Netanyahu og Kants på et virtuelt dykk, begge løp for makt. Den tredje avstemningen endte i en regjering der det ble nådd et kompromiss der Netanyahu og Kant ble enige om å rotere statsministeren. Men den avtalen Kollapset i desember.

READ  El Papa no preside el final y el comienzo de los ritos anuales debido a la ciática.

Hva med Netanyahus korrupsjonssak?

71 år gammel leder Riktig ladet Med korrupsjonen – påstandene han benekter – etterforskningen skal fortsette neste måned. Politiske analytikere i Israel har spekulert i at Netanyahu styrtet den forrige regjeringen da han var i ferd med å overlate makten til Kantz. De sier at han vil sette enda et valg i fare i håp om at han vil være i stand til å bekjempe anklagene fra statsministerens mektige stilling.

Har noe endret seg denne gangen?

Noen nøkkelspillere er de samme, men noen endres. Kantz, som kjempet for løftet om å fjerne Netanyahu, forlot ham senere og sluttet seg til ham og mistet mye støtte. Jair Lapid, Kants tidligere løpekamerat som appellerer til sekulære middelklassisraelere, er nå leder for opposisjonen.

Er aggresjon et tema i dette valget?

I Israel lurer innenrikspolitikk til høyre, og skjebnen til millioner av palestinere under israelsk militær kontroll har forsvunnet fra valgkampen.

Når vet vi resultatene?

Stemmetallene vil være vanskelige fra tidlig onsdag morgen, men det kan ta dager å telle stemmeseddelen. Hvis utfallet blir kaotisk igjen, kan den virkelige kampen om makt ta uker. Nåværende meningsmålinger viser dødvann, så landet vil sannsynligvis møte et femte valg.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *