Italia blokkerer ChatGPT chatbot

ChatGPT-chatboten ble anklaget for ikke å respektere loven om personopplysninger.

jeg erItalienske myndigheter kunngjorde beslutningen om å blokkere ChatGPT på fredag, og anklaget den for ikke å respektere loven om personopplysninger og ikke ha et system for å bekrefte alderen til mindreårige brukere.

Den «umiddelbare effektive» avgjørelsen «vil føre til en midlertidig begrensning av behandlingen av italienske brukerdata mot OpenAI,» sa ChatGPTs skaper, National Commission for Personal Data Protection, i en pressemelding.

ChatGPT debuterte i november og ble raskt plukket opp av brukere som var imponert over evnen til å tydelig svare på vanskelige spørsmål, skrive sonetter og bestå eksamener.

Uten teknisk kunnskap kan du bruke ChatGPT til å skrive datakode.

I sin pressemelding understreket den italienske kommisjonen at ChatGPT «data om brukernes samtaler og informasjon relatert til betalinger fra abonnenter til betalingstjenesten (databrudd) ble berørt 20. mars».

Les mer GPT Cat: For ung og allerede ulovlig!

Myndigheten kritiserte også ChatGPT for «mangler informasjonsreferanse til brukerne hvis data er samlet inn av OpenAI, men fremfor alt mangler et juridisk grunnlag for å rettferdiggjøre masseinnsamling og lagring av personopplysninger med det formål å + trening + kjørealgoritmer.» scene».

Selv om roboten er designet for personer over 13 år, understreker kommisjonen at «det er ikke noe filter for å verifisere brukernes alder, så det er ingen svar som er skreddersydd for mindreårige i henhold til deres utviklingsnivå.

Les mer Disse chatbotene rocker internett

For å bøte på denne situasjonen ber kommisjonen OpenAI om å «rapportere tiltakene som er tatt innen 20 dager», «en bot på opptil 20 millioner euro eller 4 % av omsetningen. Årlig globale anliggender».

READ  Britisk journalist og brasiliansk ekspert savnet på Amazon: Mistenkt tilstår å ha begravet lik


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *