Italia: Myndighetene har erklært unntakstilstand på øya Lampedusa etter at 5000 migranter ankom på én dag.

Myndighetene på den italienske middelhavsøya Lampedusa erklærte unntakstilstand etter at tusenvis av migranter ankom på båter, kunngjorde dens ordfører Filippo Mannino onsdag kveld, rapporterte det italienske nyhetsbyrået Ansa.

MR. Mannino appellerte om å hjelpe øya hans.Høytrykk«Folk sier de er desperate.»Hver har hjulpet migranter i nød på sin egen måte, men nå er tiden inne for å finne en strukturell løsning.«, tryglet han. De konkrete effektene av unntakstilstanden er ikke umiddelbart kjent. Regjeringen til høyreekstreme statsminister Giorgia Meloni erklærte allerede unntakstilstand for hele landet i april. Siden mandag har båter som frakter tusenvis av migranter landet på øya, som ligger mellom Sicilia og Nord-Afrika.

Ifølge tall fra det italienske innenriksdepartementet ankom 5000 mennesker bare tirsdag. Lampedusa migrantregistreringsleiren, som har rundt 400 plasser, er fullstendig overfylt. For øyeblikket er det nesten 6800 migranter på øya, som dekker et område på rundt 20 kvadratkilometer og ligger 190 kilometer fra den tunisiske kystbyen Sfax. Spenningen økte ved havnen onsdag ettermiddag.

Ifølge flere medier forsøkte hundrevis av migranter å forlate området og krysse barrierene. Det ble sirkulert videoer som viser politiet prøver å presse dem tilbake.

READ  Hemmelighetene til en mumie ble avslørt ... uten å rive den i stykker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *