Italia og Corona – Frykt for den nye bølgen:

Bilder av Lombardy Regional Hospital rystet verden i vår.

Den nordlige delen av Italia var det første senteret for koronavirus i Europa, og hjerteskjærende historier fra lokale og helsearbeidere nådde media over hele verden.

I byen Bergamo i Lombardia-regionen fylte likhus og kirkegårder raskt til randen, og militære kjøretøy som kjørte kister ble et daglig syn.

– 50 eller 60 mennesker dør om dagen. En kirkegårdsleder i byen sier at den fortsatte i to måneder på våren Seer.

Smittefrekvensen øker

Nå øker infeksjonsraten i regionen igjen. Per lørdag var det rapportert om 19 644 infeksjoner i Italia, hvorav 4 956 var i Lombardia-regionen. Forsvarer.

Da epidemien var som verst i mars, var det høyeste antallet personer som fikk diagnosen sykdommen i regionen 3251. Nå utføres imidlertid flere tester enn det.

– Dette er forferdelig, og nå øker smittefrekvensen igjen, sier gravleder til avisen.

Advarsel: WHOs president Tetros Adanom Caprais insisterer på at koronavirus fortsatt kan kontrolleres og advarer om ikke å gi opp kampen. Video: HVEM
Se også

Trippel

I tillegg har Milan blitt hardt rammet, med byen bare en times times kjøretur fra Bergamo. Milans saker har tredoblet seg den siste uken, ifølge avisen.

Dette bekymrer innbyggerne i Bergamo. Observatørjournalist Angela Cufrider er i Bergamo og skriver: «Folk frykter at historien vil komme tilbake igjen.»

– Nå er det overalt

– Vi er redd for at drømmen skal komme tilbake. Nå er det roligere, men vi er veldig nærme Milano og nærliggende områder som Piemonte og Liguria kjemper også, sier Luca Remontini til avisen.

Så i forrige uke innførte Lombardia-området portforbud om natten. I tillegg har lokale myndigheter kunngjort gjenåpning av Govit-19 sykehus i Bergamo og Milano.

BEKYMRET: Assisterende helsedirektør Espen Nuxstad deler Verdens helseorganisasjons bekymring for koronavirus i Europa, og frykter nå at vi vil se et høyere antall dødsfall i Europa. Foto: Derje Peterson / NTP Sconfix
Se også

– Den andre bølgen er forskjellig fra den første. I mars akkumulerte den seg i nord. Nå er det overalt. For noen er dette den første virkelige opplevelsen av infeksjon. Giorgio Cory, ordføreren i Bergamo, sier til avisen at de derfor kanskje kan glede seg over det vi har levd.

READ  Se Norges Melody Grand Prix 2021 Semifinale 3 Live Online

Ny infeksjonsjournal

Tirsdag ble det rapportert om en ny epidemi i Italia. 21.994 nye koronasaker er rapportert, noe som er en enestående økning under epidemier.

Den forrige rekorden ble satt på søndag. I løpet av den tiden ble 21 273 nye saker registrert.

For første gang siden 15. mai er det rapportert over 200 dødsfall i landet på en enkelt dag, melder Reuters.

Italia, som stengte landet i to måneder tidligere i år, er igjen tvunget til å innføre drastiske koronatiltak. Nattklubber stenger klokka 18, mens både treningssentre og kinoer vil være stengt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *