Italia: Slutt på Draghi-regjeringen snart

I forkant av tillitsavstemningen Mario Draghi ba om i Senatet denne onsdagen, har de tre partiene i statsministerens regjering varslet at de ikke vil delta i avstemningen. Draghi, som har mistet støtten fra koalisjonsmedlemmer, ser slutten på den nasjonale enhetsregjeringen nærme seg.

Lesetid: 2 min

LItalias statsminister Mario Draghi har kunngjort sin avgang. Denne gangen kunngjorde tre partier fra hans nasjonale enhetskoalisjon at de ikke ville delta i tillitsavstemningen han ba om i det italienske senatet på onsdag, og han vant. Ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA vil den tidligere sjefen for Den europeiske sentralbanken kunngjøre sin intensjon om å gå av ved starten av parlamentssesjonen torsdag morgen.

Forrige uke hadde Mario Draghi allerede trukket seg på grunn av tillitsproblemer. En forespørsel ble avvist av president Sergio Mattarella, som ba ham prøve å redde sin nasjonale enhetsregjering.

Hvis bare en alliert, 5-stjernebevegelsen, nektet å uttrykke tillit for noen dager siden, denne onsdagen, boikottet de tre regjerende partiene folkeavstemningen. Med Draghis avgang, som tiltrådte i februar 2021, er Italia igjen midt i en politisk krise, og observatører sier at det er sannsynlig at det snart blir valg.

Tidligere onsdag hadde regjeringssjefen sagt at han er klar til å forbli som statsminister bare hvis alliansen gjenoppretter samhold og tillit.

READ  Charles Michael går inn for å åpne EU for russere som forlater demobiliseringen

«Er partiene og deres parlamentsmedlemmer klare til å gjenopprette denne avtalen? Det er det det italienske folket krever, spurte Mario Draghi i sin tale til overhuset i parlamentet. Ordførere, fagforeningsledere og arbeidsgiverorganisasjoner har bedt om at den tidligere sjefen for Den europeiske sentralbanken skal lede regjeringen.Sistnevnte har nok støtte til å fortsette å regjere uten en 5-stjerners bevegelse. Han avviste dette alternativet fordi han opprinnelig fikk i oppgave å lede en koalisjon med partier over hele det politiske spekteret. 5-stjernebevegelsen stemte ikke onsdag, men det gjorde heller ikke de høyreekstreme koalisjonspartiene Lega og Forza Italia. Begge disse organisasjonene er klare til å forbli i regjeringen, men bare uten 5-stjerners bevegelsen, en forespørsel som allerede er avvist av Mario Draghi.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *