Italiensk operastjerne slår høye toner på AlULas første verdenskonsert

ALULA: Den italienske operatoren Andrea Bocelli trollbundet et publikum på AlUla torsdag i det man antar å være den første forestillingen innenfor murene til den gamle ørkenbyen.

I sin tredje opptreden i Kongeriket serenaderte Bocelli et begrenset antall konsertdeltakere på kulturarvstedet på grunn av sosiale distansertiltak, men konserten var ikke mindre fascinerende enn hans tidligere forestillinger i Maraya Concert Hall som en del av Winter at Tantora Festival . .

Nattens største overraskelse var Virginia Bocelli, tenorens 9 år gamle datter, som debuterte i Midtøsten med faren på scenen og spilte gitar og sang teksten til Leonard Cohens ikoniske sang “Hallelujah.”


Tenormesteren leverte et enkelt sett med musikere fra den arabiske filharmonien og spesielle gjester Loren Allred, Matteo Bocelli, sopran Francesca Maionchi og Eugene Kohn på piano.

Det spektakulære bakteppet for konserten og responsen fra publikum gjorde at han ønsket å opptre i andre saudiske byer.

“Det er sjelden man oppfatter en så sterk empati som den man opplever i deres land,” sa Bocelli til Arab News.

“I hver konsert er jeg overrasket over varmen de mottar meg med, og jeg føler meg levende og privilegert å være vitne til musikkens broderlige kraft,” sa han.

Bocellis opptreden til færre enn 300 mennesker antas å være hans første innenfor murene til den gamle ørkenbyen Hegra.

Tenormesteren minnet sine tidligere konserter i Kongeriket og sa at han er glad for å se hvor populær musikken hans er blant saudiarabene. “Det er en hyggelig overraskelse som fortsetter å øke hver gang jeg kommer tilbake.”


Det spektakulære bakteppet for konserten og responsen fra publikum gjorde at han ønsket å opptre i andre saudiske byer.

Bocelli sa at han har hørt om den “raffinerte gjestfrihetskulturen” som skiller saudiene, men å oppleve det fra første hånd var overveldende og “overgikk alle forventninger.”

Tenoren delte noen tips for profesjonelle og ambisiøse saudiarabiske operasangere, og minnet dem om at en vakker stemme bare er en av mange “nødvendige ingredienser.”

READ  Planlegg for 49 nye hjem blant de nyeste Mendip-appene

“For å kunne synge godt, overbevisende, må du ha lidenskap. Hvis du vil begeistre de som lytter til deg, må du ha noe å fortelle, verdier å kommunisere og dele.

“Det krever besluttsomhet, åpenhet og disiplin, men fortsett alltid med optimisme og tillit til lidenskapene,” sa han.


Andrea Bocelli med familien, inkludert sønnen Matteo, i Hegra, AlUla. (Medfølgende)

Bocelli rådet saudiske operasangere til ikke å la seg skremme av utfordringer, men å “verdsette enhver ulykke underveis og ikke gi opp, ikke slutte å tro på potensialet ditt.”

Den fengslende skjønnheten og roen til AlUla, og den innbydende naturen til lokalbefolkningen var noen av de mange minnene musikeren sa at han vil ta med seg hjem.

“Jeg tenker på prakten av den rene luften som dominerer dine synspunkter. Å måtte velge en favoritt ting fra Saudi-Arabia, kan jeg ikke unnlate å nevne det fortryllede stedet som er AlUla, et spektakulært og magisk vitne til menneskets søken etter skjønnhet.

Tenormesteren leverte et enkelt sett med musikere fra den arabiske filharmonien og spesielle gjester Loren Allred, Matteo Bocelli, sopran Francesca Maionchi og Eugene Kohn på piano.


Bocelli opptrådte på bakgrunn av 20 utskårne graver av Al-Khuraymat.

Hegra, bygget i det 1. århundre av det nabatiske riket, er en gammel ørkenby som er hjem for tusenvis av graver skåret ut av sandsteinsfjell. Minst 100 graver har forseggjorte utskårne fasader, en signatur av dyktige nabatiske håndverkere.

Bocelli opptrådte på bakgrunn av 20 utskårne graver av Al-Khuraymat.

Arkeologer sier at gravene er blant de best bevarte i Hegra og har grasiøse gynosfinxer (åndelige verger med kvinners hoder, løvekropper og vinger) som pryder frontene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *