Italiensk politi har funnet eldgamle skatter stjålet fra et australsk universitet og gjemt i pastapakker.

Italienske kunstdetektiver har funnet eldgamle skatter stjålet fra et australsk universitets samling, og en av gjenstandene antas å ha blitt smuglet ut av landet i Pasta, meldte institusjonen fredag.

Australian National University (ANU) i Canberra sa fredag ​​at de ville returnere de dyrebare stykkene «med et spesielt kunstteam» fra italienske Carabinieri.

En 2500 år gammel amfora som viser den greske guden Herakles i kamp med den mytiske nemeiske løven er blant de plyndrede verkene som ble oppdaget ved universitetets antikvitetsmuseum.

Italiensk politi klarte å forstå at gjenstanden var stjålet før den ble sendt til Australia ved å finne et gammelt polaroid-fotografi av amforaen mens de undersøkte den anonyme kunsttyven.

University of Canberra sa at de hadde kjøpt vasen «i god tro» på en Sotheby’s-auksjon i 1984 og var «stolte» av å returnere den til sin rettmessige eier i samarbeid med italienske etterforskere.

Carabinieri identifiserte også en uer-tallerken stjålet fra den italienske regionen Puglia, som tilhørte David Holland Swinger, en amerikansk kunsthandler og matimportør kjent for sin matlagingsstil.

«Under turen til Italia kjøpte han gjenstander direkte fra «Tombaroli», gravrøvere som utfører ulovlige utgravninger, sa Pike-Rowney. MR. Zwingler «smuglet deretter gjenstandene inn i USA mellom pakker med italiensk pasta og matvarer.»

Det fikk det australske universitetet til å gjennomføre sin egen undersøkelse, som også avdekket et romersk marmorhode fra en egen samling eid av Vatikanet.

READ  «Jeg håper at mitt offer ikke er forgjeves»: Russisk journalist som direkte utfordret Putin «Jeg er veldig bekymret for hans sikkerhet»
-->

Den italienske regjeringen gikk med på å midlertidig låne ut vasen og platene til universitetet til de ble returnert «på et senere tidspunkt».

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *