Iverson tar 50 km gull til Norge etter at Clabo ble diskvalifisert

Norges Emil Iverson vant gull på 50 km etter at lagkameraten Johannes Hossflot Glebo ble diskvalifisert for et sammenstøt med russeren Alexander Bolshov i finalen i FIS Nordiske verdensmesterskap i ski på søndag.

Clabo beskrev Bolshunov rett hjem, men etter et langt gruppemøte gjennomgikk Bolshov hendelsen der han brøt skistaven to steder mens han prøvde å komme seg ut av Norge, og Clabo ble diskvalifisert.

Som et resultat ble Iverson kåret til vinner, med Polshunov som vant sølv og Norges Simon Kruger vant bronse.

Som et resultat vil de dominerende nordmennene ta utrolige 31 medaljer fra mesterskapet – 13 gull, 11 sølv og syv bronse. Neste på bordet er vertsland Østerrike, med sju medaljer.

De første 30 km med noen intense anstrengelser for å akselerere i usikre værforhold. I det fjerne var feltet stramt, men skiftet av himmel for olympisk mester Ivo Nissan delte seg med en gruppe på 17 personer.

Da de kom inn på de siste 10 km, ble gruppen redusert til seks, men spredte seg ikke igjen og satte scenen for en siste lungeeksplosjon.

Polshunov tok ledelsen effektivt da han kom rundt kurven før den siste klatringen, denne gangen klarte Globo ikke å krysse oppsiden – et av hans favorittsteder å angripe.

I stedet gjorde Clabo, bedre kjent for sin langdistansestyrke enn sprint og stafett, å flytte til finalen rett, gli på det ytre sporet og bevege seg fremover.

Polshunov hadde skistangen sin falt to steder, så enhver sjanse for å stoppe utfordringen forsvant. Den umiddelbare anken var imidlertid vellykket da Clabo, som hadde vunnet tre gullmedaljer i mesterskapet, ble diskvalifisert for avlytting.

READ  - Jeg kan ikke forestille meg en dårlig tid - VG

Norge anket avgjørelsen, men panelet sto fast, ifølge den norske kringkasteren NRK, som kunne ta saken til FIS klageinstans innen 72 timer.

(Rapport av Philip O’Connor; redigering av Ken Ferris)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *